Artikkelin kuva
lifestyle

Menikö puhelimen näyttö rikki? Kokemuksia näytön korjauksesta Fonumilla

Kaupallinen yhteistyö: Fonum


Tiedättekö valtavan turhautumisen tunteen, kun huomaat puhelimen näytön menneen rikki? Allekirjoittanut on samassa veneessä, sillä olen saanut useamman luurini näytön pirstaleiksi vuosien aikana. Ei mikään ylpeyden aihe, mutta minkäs teet – joskus vauhdikkaassa arjessa sattuu tällaisia harmillisia vahinkoja.

Kun puhelimeni näyttö meni jälleen rikki joitain vuosia sitten, hankin uuteen laitteeseen näytönsuojan Fonumilta. Hankinta on maksanut itsensä takaisin, sillä näytön lasiin ei sittemmin ole ilmaantunut halkeaman halkeamaa.

On ikävää käyttää puhelinta, jonka näyttö on rikkoutunut. Tilanne kosketti vastikään myös avopuolisoani, jonka puhelin tipahti asfaltille ja seurauksena halkeamat kiemurtelivat pitkin näyttöä. Aina puhelimen käyttöä ei voi edes jatkaa normaalisti näytön rikkoutumisen jälkeen, sillä laite ei välttämättä esimerkiksi vastaa kosketukseen.


Puhelimen näyttö rikki – kokemuksia korjauksesta Fonumilla

Suuntasimme viikonloppuna perheemme kanssa Helsingin Tripla-kauppakeskuksessa sijaitsevaan Fonumin liikkeeseen. Tuulisena, harmaana ja sateisena päivänä puhelimen vieminen korjattavaksi kuulosti mukavalta aktiviteetilta kauppakeskuksessa kaartelun lomassa. Puhelimen näytön korjaus hoituu useimmiten noin parissa kolmessa tunnissa. Fonumilla on lähes 40 toimipistettä ympäri Suomea, voit katsoa lähimmän liikkeesi tästä.

Meitä ennen oli yksi asiakas, ja odottelimme vuoroamme hetken aikaa.

Puhelimen näyttö oli pahasti rikki. Kuva: Senni Loikala

Kovia kokenut puhelin ennen näytön vaihtoa. Kuva: Senni Loikala

Asiointi Fonumilla sujui nopeasti ja näppärästi, ja jätimme puhelimen liikkeeseen korjausta varten. Kävimme avopuolisoni ja 1- ja 6-vuotiaiden lastemme kanssa ihmettelemässä tilataideteosta, ennen kuin heijailin kuopuksen päiväunille rattaisiin.

Pian Fonumin liikkeestä soitettiin minulle, että puhelimemme (Xiami Redmi Note 10) näytön korjausta varten tulee vielä tilata erillinen osa. Yleisimpiin älypuhelinmerkkeihin ja -malleihin on tavallisesti tarvittavat osat valmiina ja tällöin korjaus hoituu pääsääntöisesti saman päivän aikana. Ei kaikkein tavallisimpien merkkien ja mallien kohdalla kannattaa varmistaa etukäteen liikkeestä, löytyvätkö tarvittavat osat valmiina vai tilataanko ne. Näin ainakin, jos haluaa huollon samalle päivälle.


Fonumilla hoidettiin asia erittäin hienosti: tarvittava osa lähti saman tien tilaukseen ja minuun oltiin vielä jälkikäteen yhteydessä saapumisajasta lähipäiville. Kovasti työntekijä myös pahoitteli, ettei näytön korjausta voinut tehdä heti ilman puuttuvaa osaa.

No, eipä tuo mitään! Kävimme joka tapauksessa perheen kanssa kiertelemässä Triplassa ja menimme syömään ravintolaan (ja miekkailemaan ranskalaisilla). Kun muu perhe jatkoi matkaansa kohti juna-asemaa, jäin hoitelemaan asioita omasta ajastani nauttien – ei lainkaan hullumpi käänne tälle mutsille!

Piipahdin samalla kertaa Triplan läheisessä kierrätysmyymälässä, josta tarttuivat mukaan nämä sovituskopissa testaamani asut. Kuvakollaasi: Senni Loikala

Näytön korjaukseen tarvittava osa saapui Triplan Fonumille reilussa vuorokaudessa. Päätin mennä tekemään etätöitä kauppakeskuksen kahvilaan sillä välin, kun puhelin huolletaan kuntoon. Arkipäivänä ostoskeskuksessa oli rauhallisempaa ja sain ilahduttavan nopeasti viestin, että puhelimen näytön korjaus on valmis. Kävipä se kätevästi etätöiden tekemisen lomassa!

Nappasin kuvan näytön korjauksen alkaessa. Kuva: Senni Loikala

Etätyöskentelyä huollon valmistumista odotellessa. Kuva: Senni Loikala

Nyt myös avopuolisoni puhelimessa on näytönsuoja, joka edesauttaa lasia pysymään vastaisuudessa ehjänä. Voin lämpimästi suositella näytön korjauksen lisäksi näytönsuojan asennusta Fonumilla. Näppäräsorminen toki laittaa suojan itse paikoilleen, mutta tuskailin taannoin tarkkuutta vaativassa toimenpiteessä ja jatkossa annan ammattilaisen hoitaa homman.

Olemme erittäin tyytyväisiä, että puhelimen näytön korjaus on hoidettu. Muuta ei lopulta tarvinnut tehdä kuin viedä puhelin Fonumin liikkeeseen ja odotella huollon valmistumista etätöiden tekemisen lomassa.

Kannatan lisäksi sitä, ettei aina osteta uutta laitetta rikki menneen tilalle. Viimeisenä, mutta ei vähäisimpänä: On luonnollisesti paljon miellyttävämpää käyttää puhelinta, jonka näyttö on ehjä eikä haljennut.

Suosikkipelin pelaaminen isän puhelimella on lapsesta mukavampaa, kun näyttö on pitkästä aikaa ehjä. Kuva: Senni Loikala

Puhelimen viemistä huoltoon puoltaa myös se, että vahingon sattuessa koti- tai matkavakuutus yleensä korvaa korjauksen. Fonum on Suomen suurimpien vakuutusyhtiöiden kumppani ja se tarkoittaa, että vahinkoilmoituksen tekeminen onnistuu Fonum-myymälöissä ja vahinkopäätöksen saa odottaessa.

Summa summarum: Kun puhelimen näyttö menee rikki (silloin savu nousee korvista, tiedän), kannattaa kipaista korjauttamaan se lähimmässä Fonumin liikkeessä ja hankkia laitteeseen panssarilasi tai näytönsuoja. Samalla kertaa hoituvat tarvittaessa esimerkiksi myös akun vaihto ja vääntyneen rungon korjaus.


Seuraa Mutsimediaa myös Facebookissa ja Instagramissa!

Teksti ja kuvat: Senni Loikala