Artikkelin kuva
lifestyle

Leikkisä ja laadukas LumoKids saa inspiraationsa lapsista

Esittelemme sivustollamme juttusarjan muodossa kiinnostavia suomalaisia yrityksiä, jotka jakavat Mutsimedian kanssa samat arvot. Artikkeli on tehty yhteistyössä LumoKidsin kanssa.


”Modernia muotoilua, leikkisää olemusta, kestäviä ja luonnollisia materiaaleja sekä muunneltavuutta” kuvailee suomalainen lasten design- ja lifestyle-yritys LumoKids itseään omilla verkkosivuillaan.

Nämä asiat on helppo allekirjoittaa, kun tutustuu tarkemmin LumoKidsin valmistamiin tuotteisiin. Lasten huonekalut ovat tyylikkäitä, mutta eivät tylsiä, ne on valmistettu ekologisista materiaaleista, jotka kestävät sekä aikaa että kulutusta, ja suunnittelussa on kiinnitetty huomiota monikäyttöisyyteen.

Törmäsin LumoKidsiin sattumalta Instagramissa, kun etsin jälkikasvullemme uutta sänkyä. Lastenhuoneemme on pieni ja tarvitsimme sinne kipeästi lisää tilaa niin säilytystä kuin leikkimistäkin varten. Hakusessa oli parvisänky, joka kestäisi aikaa ja miellyttäisi silmää, sekä olisi ennen kaikkea käytännöllinen. Innostuin LumoKidsin tarinasta ja tuotteiden muunneltavuudesta ja päädyimmekin valinnassamme LumoKidsin Ketara-parvisänkyyn.

LumoKidsin toimitusjohtaja, Tuomo, toi sängyn meille kotiin asti ja kun sivulauseessa valittelin omia sekä mieheni huonoja kädentaitoja, lupasi Tuomo kasata sängyn meille täysin valmiiksi käyttöä varten. Ihan mahtavaa palvelua siis saimme! Sänky on nyt ollut kotonamme kesästä asti ja olemme tykästyneet siihen kovasti.


Lapset mukana yrittäjyydessä

LumoKids on perheyritys, jonka ovat perustaneet espoolaiset Sanna ja Tuomo Puhakainen. Yritys on nykyisessä muodossaan ja nykyisellä mallistolla ollut olemassa parisen vuotta, vaikka ensimmäiset ajatukset LumoKidsistä hautoivat perustajien mielissä jo viitisen vuotta sitten.

Pukakaisten perheeseen kuuluu vanhempien lisäksi kolme lasta: Silja (9), Vilma (6) ja Peetu (4). Oman yrityksen ja kolmilapsisen perheen yhdistäminen vaatii tehokkuutta sekä hyvää kalenterin hallintaa. Lisäksi hyvä tukiverkosto on myös kullanarvoinen. Mummit ovat usein Puhakaisten apuna, samoin ystävät ja sisarusten perheet.

Toisaalta yrittäjyys mahdollistaa myös vapauksia arjessa, sillä aikatauluja ja työaikoja pystyy säätelemään helpommin kuin palkkatyössä.

– Haastavinta lasten kanssa ovat pitkät messuputket. Pariisin Maison & Objet ja Helsingin Habitare ovat peräkkäin. Kymmenen päivää putkeen messuilla vaatii todellista venymistä myös tukijoukoilta, Sanna kertoo.

Perheen lapset ovat mukana yrittäjyydessä aina kun vain mahdollista. Lapset ovat olleet mukana suunnittelemassa mallistoa ja he ovat myös antaneet oman näkemyksensä, kun uusia tuotteita on suunniteltu. Perheen jälkikasvu toimii myös tuotekuvauksissa usein mallina.

– Kuuntelemme lasten mielipiteitä aina aidosti ja otamme huomioon mitä heillä on sanottavaa. Kovin vaativiin hommiin lapset eivät ikänsä vuoksi vielä pysty, mutta auttavat toki aina mielellään varastolla, kaupalla ja messuilla.


Luotettavuus, yhteistyö ja hyvä kommunikointi ovat tärkeitä arvoja Puhakaisten yritystoiminnassa. LumoKids tekeekin paljon yhteistyötä erilaisten tahojen kanssa.

– Pyrimme aina varmistamaan, että tuotteemme vastaavat sitä, mitä olemme luvanneet. Uskomme myös kumppanuuteen enemmän kuin kilpailuun, ja olemme tehneet yhteistyötä sellaistenkin yritysten kanssa, joita voisi perinteisesti pitää kilpailijoina. Uskomme myös hyvän jakamiseen ja saamme toisten auttamisesta itsekin energiaa.

Oman yrityksen pyörittämisessä ja vanhemmuudessa tarvitaankin paljon samoja taitoja.

– Arjessa kaiken täytyy olla selkeästi hallussa sekä pitää tietää tarkalleen mitä tapahtuu ja milloin. Myös selkeä kommunikointi on sekä yrityksen pyörittämisessä että vanhemmuudessa erittäin tärkeää. Lapsille täytyy kertoa tarkoin, mitä tapahtuu ja miksi.

Omaa yritystään suunnitteleville lapsiperheen vanhemmille Puhakaiset antavat seuraavia neuvoja.

– Etenkin alkuvaiheessa yrityksen pyörittäminen vaatii 100 % sitoutumista. Lomilla on oltava valmis vähintäänkin vastaamaan viesteihin ja vastoinkäymisiäkin tulee väistämättä. On siis varauduttava, että kaikki ei aina mene niin kuin Strömsössä. Jos tykkää siitä, mitä tekee, niin vastoinkäymisiä on helpompi sietää.


Mutsimedia valitsi LumoKidsin valikoimasta kolme suosikkiaan.

Ketara-parvisänky

Ketara-sänky on kaikessa yksinkertaisuudessaan nerokas keksintö! Se on nimittäin 2-in-1 -kaluste eli muunneltavissa parvisängystä katossängyksi lapsen niin halutessa. Sängyn muotokieli on moderni ja rakenne jämäkkä, eikä se huoju tai heilahtele edes aikuisen noustessa ylös parvelle iltasatua lukemaan.


Sänky on erityisesti pieneen tilaan mainio, sillä parvisänkynä se säästää näppärästi tilaa ja sen alle voi laittaa esimerkiksi kirjoituspöydän, jossa on kiva piirrellä tai tehdä läksyjä ihan omassa rauhassa. Parvisängyn alla onnistuvat myös mainiosti kauppa- tai keittiöleikit ja sinne on hauska mennä piiloon piiloleikeissä. Katossänkyyn on mahdollista hankkia erikseen ostettava katoskangas, jonka alla on kiva loikoilla iltaisin ja odotella nukkumatin saapumista.

Ketara-parvisängyn verho

Majan rakentaminen on kiistatta yksi lasten suosituimmista leikeistä. Majaan käytetään usein koko huushollin tyyny- ja peittoarsenaali sohvatyynyistä sängyn täkkeihin, jotka tulevat samalla pölytettyä leikin tiimellyksessä pitkin kotia. Helpompaa majanrakennusta varten LumoKidsin Ketara-parvisänkyyn on mahdollista hankkia lisäosana jämäkkää puuvillakangasta oleva verho, joka tekee sängyn alla olevasta osasta oman majan helposti. Verho tarvitsee vain kiskaista eteen ja ta-daa – oma tila on valmis.


Tilaa voi käyttää myös lapsen omana turvallisena mökötys- tai rauhoittumispaikkana känkkäränkän silloin tällöin kyläillessä. Verhon taakse voi myös nopeasti siirtää lattialla levällään olevat lastenhuoneen tavarat piiloon, jos yllätysvieraat innostuvat joskus soittelemaan ovikelloa ilmoittamatta.

Sieni-säilytysjakkara

Kaikki perheelliset tietävät, että lapset saavat usein parhaat leikit aikaiseksi olohuoneessa, jonne iso kasa leluja kannetaan omasta leikkihuoneesta. Leikkien jälkeen lelujen kantaminen takaisin omaan huoneeseen saattaakin olla aina vähän niin ja näin, ja tavarat unohtuvatkin helposti levälleen pitkin olohuoneen lattiaa. Tähän tarpeeseen on kehitetty LumoKidsin Sieni-säilytysjakkara.


Sieni on tyylikäs, hauska ja monikäyttöinen säilytyskaluste, joka sopii (lastenhuoneen lisäksi) hyvin myös olohuoneen sisustukseen pelkistetyn ulkomuotonsa ansiosta. Se imee ison kasan legoja tai kirjoja sisäänsä, josta ne voidaan seuraavan kerran tarpeen tullen nostaa helposti esiin leikkeihin. Sieni toimii säilytyskalusteen lisäksi näppärästi myös istuimena – istua voi halutessaan pelkän kannen päällä tai koko sienen päälle.

Alekoodi Mutsimedian lukijoille

LumoKids tarjoaa Mutsimedian lukijoille tammikuun 2019 aikana ostettuun sänkyyn patjan ilmaiseksi. Edun saat käytettyä LumoKidsin verkkokaupassa kirjoittamalla kassalla koodin ”Mutsimedia”. Lisää verkkokaupassa ostoskoriin haluamasi sänky + patja ja syötä kassalla koodi, jolloin patjan hinta vähennetään kokonaissummasta.

Teksti: Jenni Siikaniva, tuotekuvat: Riika Wikberg