Artikkelin kuva
lifestyle

Leikkaa symmetrinen paperisydän helpolla niksillä – suloinen sydänaskartelu onnittelukorttiin

Paperisydän sopii mainiosti osaksi itsetehtyä onnittelukorttia ja muita askarteluita, esimerkiksi äitien- ja isänpäivänä, ystävänpäivänä ja syntymä- ja nimipäivänä. Kenen mieltä hellyttävä sydänaskartelu ei lämmittäisi?

Lasten kanssa askarteleminen on mukavaa ajanvietettä, ja helpon paperisydämen tekeminen luonnistuu hyvin myös päiväkoti-ikäiseltä lapselta aikuisen avustuksella. Olin jo aiemmin törmännyt The Artful Parent -sivuston vinkkiin siitä, miten paperista ja kartongista leikataan kaunis ja symmetrinen sydän. Viimein testasin paperisydämen leikkaamista oman lapsemme kanssa ja hauskaahan siitä tuli!

Viisivuotiaalla lapsellamme on kahdet lastensakset, mutta molemmat olivat teillä tietämättömillä spontaanin askarteluhetkemme alkaessa. Niinpä lapsi sai leikata paperisydämiä aikuisten saksilla ja hyvin se sujui leikkauspuuhiin tottuneelta pojaltamme.

Työnjakomme oli sellainen, että minä taitoin ohuet kartonkikortit kahtia ja piirsin puolikkaan sydämen ääriviivat kartonkiin. Lapsemme tehtävänä oli leikata piirtämääni viivaa pitkin ja lopulta avata taitettu sydän kokonaiseksi. Lapsi oli erittäin tyytyväinen lopputulokseen ja innostui paperisydämien leikkaamisesta toden teolla. Tulemme hyödyntämään tällaisia sydämiä ainakin sukulaisten ja tuttavien onnittelukorteissa.


Sydänaskartelu – suloinen paperisydän

Miten paperisydämiä sitten oikein tehdään? Käyn tässä läpi helppoakin helpommat ohjeet vaihe vaiheelta (ja niitä ei tosiaan ole montaa.)


Tarvitset:

Paperia tai ohutta kartonkia
Kynä
Sakset

Valmistus:

  1. Taita paperi tai kartonki kahtia ja hahmottele siihen puolikas sydän, jonka sisäosa on taitettuun reunaan päin.
Näin alkaa sydänaskartelu. Kuva: Senni Loikala

  1. Leikkaa ääriviivaa pitkin puolikas sydän irti paperista tai kartongista.
Kuva: Senni Loikala

  1. Avaa puolikas sydän ja ihana kokonainen paperisydän on valmis!
Kuva: Senni Loikala

Paperisydämet valmiina sydänaskarteluihin. Kuva: Senni Loikala

Paperisydämen tekeminen on helppoa, hauskaa ja nopeaa puuhaa yhdessä lapsen kanssa. Sydänaskartelu ilahduttaa aina varmasti myös lahjan saajaa.


Seuraa Mutsimediaa myös Facebookissa ja Instagramissa!

Teksti ja kuvat: Senni Loikala