Artikkelin kuva
lifestyle

Kitarasta avainpöytä – Jenna teki soittimesta kehuja keräävän huonekalun: ‘‘Työläintä takalevyn irrotus’’

Rovaniemeläinen Jenna Kuukasjärvi sai hiljattain idean, miten hänen varastossaan lojunut vanha kitara saisi uuden elämän. Kitaran tuunaus kiehtoi Kuukasjärveä ja hän päätti muuntaa soittimen avainpöydäksi, jollaiselle hänellä oli tarvetta kotinsa eteisessä.

– Ensin purin kitarasta kielet ja tallan, ja sahasin soittimen kaulan pois. Tämän jälkeen hioin kitaraa ja paikkasin reikiä pakkelilla, Kuukasjärvi kertaa puhelimitse projektinsa ensivaiheita Mutsimedialle.

Kuukasjärvi tahtoi istuttaa kasvin kitaran sisälle niin, että se tulee ulos ääniaukosta.

– Työläintä oli irrottaa takalevy ja kiinnittää pöydänjalat hajottamatta kitaraa, sillä levy on todella ohutta ja pehmeää. Siinä kohtaa meinasi usko loppua, mutta sain säilytettyä levyn ehjänä.

Pöydänjalat avainpöytään Kuukasjärveltä löytyivät omasta takaa. Ne ovat peräisin kirpputorilta hankitusta pöydästä, jonka kansilevy oli mennyt rikki.

– Lopuksi maalasin avainpöydän kalkkimaalilla, jonka ansiosta pinta on kulutetun näköinen.

Kitaran tuunaus ja muuttaminen avainpöydäksi onnistui edullisesti, sillä Kuukasjärvi osti vain kalkkimaalia ja ruuvit pöydänjalkojen kiinnitystä varten.

Aikaa kitaran osien purkamisesta valmiiseen lopputulokseen vierähti yhden työpäivän verran.

– Teen töitä mielenterveys- ja päihdepuolella, joten käsillä puuhailu, askartelu ja piensisustus ovat hyvää vastapainoa työlleni. Minulla on aina jokin projekti meneillään, joten kokemusta vastaavista projekteista on ehtinyt kertyä, Kuukasjärvi kertoo.


Kitaran tuunaus huonekaluksi kerää kehuja

Jenna Kuukasjärvi julkaisi maanantaina kuvat kitarapöydästään Facebookin suositussa sisustusryhmässä, jossa päivitykseen on reagoitu jo yli 8 100 kertaa.

– Yllätyin, että päivitys sai näinkin paljon reaktioita lyhyessä ajassa. Googlettelin, onko kitaroista tehty aiemmin pöytiä enkä ainakaan itse löytänyt vastaavaa. Ehkä sen takia tämä projekti herätti kiinnostusta.

– Joku ideoi projektini innoittamana, että viulustakin saisi hienon pöydän. Kaikki soittimet hajalle vaan ja uutta loihtimaan, Kuukasjärvi naurahtaa.

Kuukasjärvi perusti hiljattain Instagram-tilin Mustantuvan, jossa hän kertoo kotinsa sisustamisesta ja projekteistaan.

Alla kuvia avainpöydästä, jonka Kuukasjärvi loihti vanhasta kitarasta.

Kuva: Jenna Kuukasjärvi

Kuva: Jenna Kuukasjärvi

Seuraa Mutsimediaa myös Facebookissa ja Instagramissa!

Teksti: Senni Loikala, Pääkuva: Kari Shea, Unsplash