Artikkelin kuva
lifestyle

Irtokarkkien kysyntä räjähti netissä – listasimme irtomakeisia myyvät verkkokaupat!

Koronaepidemian aikana monet ovat ikävöineet irtokarkkeja. Osa elintarvikemyymälöistä on tyhjentänyt irtokarkkihyllynsä, kun taas osa pitää irtomakeiset yhä valikoimissaan.

Moni saattaa jättää koronatilanteen vuoksi irtokarkit ostamatta, vaikka niitä olisi myynnissä. Myös keskustelupalstoilla on pohdittu, uskaltaako irtomakeisia tällä hetkellä ostaa kaupoista.

Netissä myytävien irtokarkkien kysynnässä piikki

Tiesitkö, että irtomakeisia saa kauhottua myös verkosta? Irtomakeisten kysyntä on noussut netissä huomattavasti poikkeusolojen aikana. Tästä kertovat aiheeseen liittyvien Google-hakujen suosio.

Mutsimedia selvitti, että vielä tammi- ja helmikuussa Google-hakuja tehtiin keskimäärin 320 kertaa kuussa naputtelemalla hakukenttään ”irtokarkit netistä.” Maaliskuussa, jolloin Suomeen julistettiin poikkeusolot, hakuja tehtiin jo noin 720 kertaa. Huhtikuussa kysyntä räjähti, kun hakutermillä ”irtokarkit netistä” tehtiin noin 2400 hakua.

Irtokarkit kotiin, karkit netistä ja karkit kotiin. Myös näiden hakutermien suosio on noussut Googlessa huomattavasti maaliskuusta lähtien.

Tiedot pohjautuvat Google Ads -palvelusta saatuihin tuloksiin.


Yrittäjä: ”Tilauksia tuli nopeassa ajassa satoja”

Irtokarkkien kysynnän äkillinen kasvu yllätti noin kaksi kuukautta sitten avatun irttarikauppa.fi-verkkokaupan yrittäjän Kai Siivosen niin täydellisesti, että myynti oli pakko keskeyttää väliaikaisesti logistisista syistä.

– Tilauksia tuli nopeassa ajassa satoja. Meidän täytyy siirtää keräilytoimintamme nykyistä isompiin tiloihin, jotta saamme logistiikan toimimaan ja makeiset maailmalle, Siivonen kertoo Mutsimedialle puhelimitse.

– Verkkokauppa tulee avautumaan uudestaan parin viikon sisällä.

Mistä irtokarkkeja ja karkkeja saa tilattua kotiin?

Kokosimme yhteen verkkokauppoja, joissa asiointi tuo helpotusta karkkihampaan kolotukseen.

  1. CandyTownin verkkokaupasta voi valita karkkikippoon mieleisiään irtokarkkeja. Palvelusta ei tarvitse ostaa suurta määrää makeisia kerralla.

  2. Karkkikuja.fi-verkkokaupasta voi ostaa irtokarkkeja joko sadan gramman irtotuotteina tai laatikoissa.

  3. Caramel-verkkokaupan valikoimista löytyvät muun muassa ”postiluukkukarkit”, jotka mahtuvat nimensä mukaisesti postiluukusta. Irtokarkkisekoituksen voi valita useammasta vaihtoehdosta tai antaa tarkemmat toiveensa tilauksen yhteydessä.

  4. Irtokarkkeja voi tilata suuremmissa erissä esimerkiksi Karkkimeri.fi:stä, Urjalan makeistukusta tai Panda tehtaanmyymälästä.

  5. Fazer valmistaa lukemattomien suomalaisten lempikarkkeja ja niitä voi tilata kotiin myös verkkokaupasta.


Seuraa Mutsimediaa myös Facebookissa ja Instagramissa!

Teksti: Senni Loikala