Artikkelin kuva
lifestyle

Hullaannu kasvisspagetista!

Artikkeli on tehty yhteistyössä KitchenTimen kanssa.


Oletko kiinnostunut lisäämään kasvisten osuutta keittiössäsi? Spiraalileikkuri on helppo tapa tehdä kasviksista ohutta “spagettia”, jota voi tarjoilla kastikeen kanssa vehnäspagetin sijaan. Sillä voi myös korvata osan peruspastasta, jolloin vihannessuikaleet lisätään pastan joukkoon keittämisen loppuvaiheessa, riippuen vihanneksen kypsymisajasta. Bataatista tehdyt nauhat kypsyvät muutamassa minuutissa. Kesäkurpitsaspagetti ei kaipaa keittämistä ollenkaan. Wilfan sähkökäyttöisellä spiraalileikkurilla homma käy käden käänteessä. Lisäksi osat on helppo kasata, irrottaa ja puhdistaa astianpesukoneessa.

Tämä herkullinen bataattispagetti on vegaaninen. Cashewpähkinöistä ja kauramaidosta surautettu kastike on uskomattoman täyteläistä ja muistuttaa hämmästyttävän paljon perinteistä kermakastiketta. Paahdetut kikherneet tuovat annokseen mausteisuutta, proteiinia ja ihanaa suutuntumaa.

Bataattispagettia ja maustepaahdettuja kikherneitä

4:lle

Maustepaahdetut kikherneet:
1 tlk kikherneitä
1 rkl oliiviöljyä
1 tl garam masala -mausteseosta
¼ tl paprikajauhetta
½ tl valkosipulijauhetta

Huuhtele ja valuta kikherneet. Sekoita öljy ja mausteet kikherneiden joukkoon. Paahda uunissa 200 asteessa 10 minuuttia.

Bataattispagetti:
2 keskikokoista bataattia
2 dl cashewpähkinöitä
5 dl kauramaitoa
1 valkosipulin kynsi
2 tl maissitärkkelystä
1 rkl sitruunamehua
2 dl babypinaattia
suolaa ja pippuria

Kuori bataatit ja tee niistä “spagettia” spiraalileikkurilla, käyttäen ohuinta terää. Keitä bataattispagettia suolalla maustetussa vedessä noin 4 minuuttia, kunnes bataatti on pehmennyt hieman. Purutuntumaa saa jäädä. Voit myös kypsentää bataatit höyrykattilassa.

Liota cashewpähkinöitä kylmässä vedessä yön yli tai kiehuvassa vedessä puoli tuntia. Siivilöi cashewpähkinät ja laita tehosekoittimeen kauramaidon, valkosipulin, sitruunamehun ja maissitärkkelyksen kanssa. Surauta sileäksi kastikkeeksi ja laita pannulle.

Lisää pinaatit kastikkeen joukkoon ja kuumenna kunnes se kuplii ja sakenee. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Sekoita bataattispagetti kastikkeen joukkoon. Tarjoile maustepaahdettujen kikherneiden kanssa.

VINKKI! Kokeile bataatin sijaan porkkanaa tai muita juureksia.

Spiraalileikkuri on kätevä apuri kasvisspagetin valmistuksessa.

Teksti ja kuvat: Lilli Munck