Artikkelin kuva
lifestyle

DIY-äitienpäivälahja – nappaa vinkit itse tehtyyn yllätykseen

Itse tehty äitienpäivälahja on varmasti jokaisen äidin mieleen, sillä omatekoinen paketti valmistetaan aina rakkaudella. Mutta mikä olisi sopiva ja ilahduttava DIY-äitienpäivälahja juuri omalle äidille tai yhteisten lasten äidille? Kokosimme lahjaideoita ja -vinkkejä tähän artikkeliin.

Poimi ideat DIY-äitienpäivälahjaan

Oletko valmiina käärimään hihasi ja aloittamaan äitienpäiväyllätyksen valmistamisen? Valitse ensin alla olevista ideoista suosikkisi ja ryhdy tuumasta toimeen. Muistathan, että voit tehdä lahjan lisäksi myös kortin itse ja viimeistellä sen äitienpäivärunolla.

1. Siementyynyt

Kukat ovat perinteinen äitienpäivälahja, mutta entä jos äiti saisikin seurata kasvun ihmettä alusta lähtien? Siementyynyjä varten tarvitset tyhjän kananmunakennon, vettä ja nopeasti itäviä siemeniä, kuten vaikkapa kesäkukkia tai yrttejä. Valmista siementyynyt tällä ihanalla äitienpäivän askartelun ohjeella.

Tämän DIY-äitienpäivälahjan valmistus on mukavaa yhteistä puuhaa myös lapsen kanssa. Kuva: Anni Virtanen


2. DIY-marmorikynttilät

Kynttilöiden valaminen voi ehkä kuulostaa työläältä, mutta valmiiden steariinikynttilöiden tuunaaminen sen sijaan käy käden käänteessä. Värikkäiden vahaliitujen avulla muutat valkoiset kruunukynttilät viehättäviksi marmorikynttilöiksi. Valmista helpot DIY-kynttilät äitienpäivälahjaksi joko itse tai yhdessä lasten kanssa.

Tuunatut kynttilät ovat kaunis DIY-äitienpäivälahja. Kuva: Anni Virtanen

3. Jalkakylpypommit

Kukapa ei nauttisi hemmottelevasta jalkakylvystä? Helli äidin jalkoja veden sekaan laitettavilla porepommeilla ja valmista DIY-äitienpäivälahja tällä helpolla jalkakylpypommien ohjeella.

Laita itse tehty äitienpäivälahja lasipurkin sisälle ja kiedo ympärille kaunista lahjanarua. Kuva: Senni Loikala

4. Pyykkietikka

Pyykkääjät ovat tienneet jo iät ajat, että simppelillä niksillä pyykin saa tuoksumaan erityisen raikkaalta - ja vieläpä ilman kemikaaleja. Omatekoinen pyykkietikka kauniissa pullossa onkin hyvä idea äitienpäivälahjaksi. Katso tästä pyykkietikan ohje ja vinkki myös pyykkietikkaliinojen tekoon.

Pyykkietikka karkottaa tekstiileistä myös pinttyneet hajut ja sähköisyyden. Kuva: Suvi Honkanen


5. DIY-tuotteita kodin siivoukseen

Luonnollisista ainesosista valmistetut kodin siivoustuotteet ovat mainio lahjaidea äitienpäivälahjaksi. Wc-pönttöön laitettavilla pönttöpommeilla pytystä tulee putipuhdas hauskasti ja myrkyttömästi. Pommeja voi valmistaa raikastavina ja tehopuhdistavina versioina. Katso ohje: Pönttöpommit.

Itse tehdyt äitienpäivälahjat ovat usein erityisen mieluisia. Kuva: Anni Virtanen

Valmista äidille siivoussuihke, joka korvaa kaupasta ostetun yleispuhdistusaineen. Tähän DIY-suihkeeseen tarvitset etikkaa, vettä ja sitrushedelmiä. Katso ohje: Itse tehty siivoussuihke.

Itse tehdyt äitienpäivälahjat ovat usein erityisen mieluisia. Kuva: Anni Virtanen

6. Suolaiset ja makeat herkut

Vie äitienpäivän juhlistuksiin mukanasi herkullinen kaurasämpylävuoka pinaattipestolla tai vaikkapa vegaanisia mausteisia Muru-pasteijoita. Kahvin kanssa äidin – ja aivan jokaisen – kielen vievät tietenkin nämä rocky road -suklaamuffinssit.

Tämän rocky road -herkun erikoisuutena ovat popkornit. Kuva: Anni Virtanen


Seuraa Mutsimediaa myös Facebookissa ja Instagramissa!

Teksti: Senni Loikala, kuvat: Shutterstock, Anni Virtanen, Senni Loikala, Suvi Honkanen