Artikkelin kuva
lifestyle

Banaanikärpänen on täydellinen lemmikki – lue perustelut!

Nappasin keittiömme hedelmäkulhosta omenan ja taas se tapahtui: parvi banaanikärpäsiä lehahti ilmaan. Kirosin mielessäni, miten saamaton olen kotitalousemäntänä. Onneksi en ole ainoa: hedelmäkärpäset ovat yleisiä erityisesti kesällä.

Yritin muistella, mitä ainesosia banaanikärpäsansaan tarvitaan. Nuorempana alivuokrasin kesäksi opiskelijayksiön ja vuokrasuhteen viimeisenä päivänä sekoitin keskenään epätoivoisena ainakin fairya, likööriä ja sokeria.

Astiaan jäikin killumaan useita pieniä ötököitä. Silti nolotti, jos asuntoon jäi jäljiltäni banaanikärpäsyhdyskunnan sitkeimmät yksilöt.

Tällä kertaa aloin kuitenkin miettiä, tarvitseeko banaanikärpäsistä välttämättä hankkiutua eroon. Perheeseemme kuuluu jo koira ja olemme eläinrakkaita ihmisiä. Ehkä neljävuotias lapsemme alkaa jossain vaiheessa kaivata toista lemmikkiä. Ja banaanikärpäsiä meillä olisi jo valmiina.


Banaanikärpänen lemmikkinä

Asiaa pohdittuani tulin siihen tulokseen, että banaanikärpänen on täydellinen lemmikki meille – ja ehkä myös monelle muulle. Tässä perustelut pähkinänkuoressa:

  1. Saat jättää päivittäisen siivouksen hyvällä omalla tunnolla väliin, jotta lemmikkisi pysyy elossa.
  2. Banaanikärpänen ei vaadi jatkuvaa seuranpitoa, joten se sopii myös kiireisen ihmisen lemmikiksi.
  3. Sinun ei tarvitse hankkia hoitajaa lemmikille matkojen ajaksi. Jätät vain hedelmät esille keittiöön lähtiessäsi.
  4. Terveytesi kiittää, kun syöt tarpeeksi hedelmiä ja vihanneksia.
  5. Banaanikärpänen on ainoa lemmikki, jonka voi ottaa ilman perusteellista harkintaa. Jos alat katua, pääset siitä helposti eroon.

Seuraa Mutsimediaa myös Facebookissa ja Instagramissa!

Teksti: Senni Loikala, kuva: Shutterstock