Artikkelin kuva
lifestyle

Askarteluvinkki – Maailman helpoin maalaus

Tekisikö mieli taiteilla jotain tikku-ukkoja näyttävämpää, mutta taiteellinen lahjakkuus loistaa poissaolollaan? Tässä ratkaisu teille oman elämänne anti-Michelangeloille, tällä askarteluvinkillä loihdit nimittäin upean maalauksen lempiväreissäsi niin helposti että hävettää.

Taideteoksen salaisuus löytyy varmasti joka kodista, tarkemmin ottaen kylpyhuoneesta. Avain taideteokseen on nimittäin lattiakuivain! Kyllä vaan, se kapistus jolla vedetään ylimääräiset vedet suihkun jälkeen lattiakaivoon.

Lopputuloksena pitäisi olla upea, valuva kuvio jonka voit häpeilemättä laittaa vaikka paraatipaikalle seinälle. Itseasiassa, miltähän näyttäisi kokonainen seinä maalattuna tällä tekniikalla?

Tämä on mahtava idea myös lasten kanssa askarteluun, väreillä voi ilotella sydämensä kyllyydestä eikä lopputuloksen kanssa ole niin justiinsa. Pääosassa loistavat värit ja niiden muodostamat kuviot.

Suojaa maalausalusta, ellet halua sotkea sitä maaliin, sillä tässä maalia menee väkisinkin yli rajojen.


Tarvitset:

Akryylimaaleja haluamissasi väreissä
Canvasta/maalauspaperia
Kuivauslastan


Asettele eri värisiä, pieniä maalikasoja paperille lomittain. Jätä paperin ylä- ja alalaitaan hieman tyhjää tilaa.


Pidä toisesta päästä kiinni (tai pyydä kaveria pitämään) ja vedä puhtaalla lastalle tiukasti painaen pitkin paperia ylhäältä alaspäin. Näet, miten kuvio alkaa muodostua.


Vedä lastalla ihan paperin alareunaan asti ja pese lastaan jääneet ylimääräiset maalit.


Anna kuivua ja ripusta teos näkyvälle paikalle ihailtavaksi!


Seuraa Mutsimediaa myös Facebookissa ja Instagramissa!

Teksti ja kuvat: Suvi Honkanen