Artikkelin kuva
lifestyle

Aika uusia vuodevaatteet? Kotimaiset Uniquu-tuotteet lapsiperheen testissä: ”Unenlaatu parani”

Kaupallinen yhteistyö: Vormu


Olen jo pitkään haaveillut perheemme peittojen ja tyynyjen uusimisesta. Vuodevaatteiden uusimistarve on ollut hyvin tiedossa ja tämän vuoksi pari kertaa, silloin tällöin, olen selaillut puoliksi ostohousut jalassa erilaisia vaihtoehtoja. Mutta aina homma on jäänyt kuitenkin kesken. Perus ruuhkavuosimenoa.

Näin ollen, kun sain ehdotuksen yhteistyöstä kotimaisen vuodevaatevalmistaja Vormun kanssa, olin enemmän kuin innoissani! Hehkutin miehelleni, että nyt olisi mahdollisuus saada hyvät yöunet takaisin meidän arkeen. Kerron tässä kirjoituksessa kokemuksia Uniquu-vuodevaatteista, joita Vormu valmistaa tutkitusti turvallisista materiaaleista Rauman tehtaallaan.

Vormun Uniquu-vuodevaatteet tehotestiin

Meillä kotona jo postipaketin avaaminen sai aikaan ihastuneita huokauksia, ja ensimmäinen yö uuteen peittoon kääriytyneenä sai jopa herkän lapseni hihittämään. Vaikka perheenjäsenillemme valikoitui keskenään hyvin erilaisia Vormun Uniquu-tuotteita, kaikissa oli yksi yhteinen nimittäjä: sama, korkea laatu.

Vaikka perheemme on unitottumuksiltaan melko sekavaa sakkia, löysimme sopivat tuotteet kattavasta valikoimasta. Kun lähdimme pohtimaan meille sopivia Uniquu-tyynyjä ja -peittoja, kävimme läpi laajasti perheenjäsentemme nukkumistottumuksia, kehon mittasuhteita sekä patjan kovuuksia ja huomioimme myös kodin sisälämpötilan.

Vormun avulias asiakaspalvelu oli oleellisena apuna oikeiden tuotteiden valinnassa. Voin paljastaa, että tämä pieni panostus hankintavaiheessa on parantanut kaikkien perheenjäsenten unenlaatua hurjasti! Juuri tämän vuoksi Vormun periaate lähtee siitä, että jokaiselle löytyy yksilöllisesti juuri sopivat tuotteet.


Lapsiperheen Uniquu-kokemuksia

Koska nelihenkisen perheemme tarpeet vuodevaatteille olivat jokseenkin erilaisia, testattavaksi valikoitui ihan luonnostaan kattava valikoima Vormun tuotteita.

Toimistotyötä tekevä äiti testasi:

Uniquu-terveystyyny (vas.) poikkeaa muodoltaan perinteisemmästä tyynystä. Kuva: Anni Virtanen

Kerron alkuun näin toimistotyöläisen näkökulmasta kokemuksia Uniquu-Muototyynystä. Hartiajumit ovat minulle valitettavan tuttuja, ja siksi otin käyttöön tämän suositun terveystyynyn. Ja voi että, olen pitänyt siitä valtavasti! Alkuperäisenä ajatuksena oli antaa miehenikin kokeilla muototyynyä, mutta toistaiseksi olen kuitenkin pitänyt sen visusti itselläni. Yksi parhaista ominaisuuksista on se, että voin nukkua tällä tyynyllä sekä selällään, että kyljellään.

Myös Muototyynyn muokattavuudesta on annettava plussaa, sillä vetoketjullisessa lokeroidussa pallokuitutyynyssä on viisi muokattavaa aluetta. Tyynyn mukana tulee lisäpussi pallokuitutäytettä, jolla voi edelleen muokata tyynyn eri alueita juuri itselle sopivaksi. Tyyny on kuitenkin suunniteltu siten, ettei niska-aluetta saa muokattua liian kovaksi.

Lapset testasivat:

Muhkea Uniquu-peitto on myös lapsen mieleen. Kuva: Anni Virtanen

Sisarus nukkuu parhaiten viileämmällä peitolla, ja Vormun Kesäpeitto osoittautui nappivalinnaksi. Kuva: Anni Virtanen

Lasten peittojen ero: paksumpi Uniquu-peitto ja ohuempi Kesäpeitto. Kuva: Anni Virtanen

Lasten peitot ja tyynyt ovat aiheuttaneet meidän perheessä toisinaan harmaita hiuksia. Siinä missä toinen lapseni rakastaa lämmintä ja muhkeaa peittoa, toinen kaipaa ohutta. Olen turhaan yrittänyt ratkaista asian hankkimalla heille mukamas kovin yksinkertaisesti samanlaiset peitot, mutta nyt, yksilöllisesti hankittujen peittojen alla vietettyjen öiden jälkeen, en ymmärrä mitä olen ajatellut.

Kokemuksemme Vormun peitoista ovat erittäin ilahduttavia: Kumpikin lapsistamme saa unta helposti ja unenlaatu myös pysyy hyvänä, kun turhat heräilyt kylmyyden tai kuumuuden takia ovat jääneet pois. Jokainen vanhempi tietää öisten heräilyiden tuskan, joten tämän kokemuksen perusteella lapsen vuodevaatteiden yksilöinti ei todella ole turhaa.

Jos olen joskus pitänyt peiton valintaa toissijaisena asiana, jo tuo lasten kokemus muutti ajattelutapaani. Tähän kun kuitenkin lisään vielä oman ja mieheni unenlaadun parantumisen peitonvaihdon myötä, ymmärrän peiton olevan olennainen osa hyviä yöunia.


Vanhemmat testasivat:

Testin myötä pääsimme iloksemme kerryttämään kokemuksia Uniquu-peitosta ja Vigne-peitosta. Kuva: Anni Virtanen

Meidän aikuisten peitot valittiin sopimaan melko lämpimään sisäilmaamme, mutta kuitenkin niin, että ne ovat miellyttävän muhkeat, hotellimaiset. Tämäkin valinta onnistui! Meillä on nyt kaksi erilaista, mutta saman paksuista peittoa ja ah, miten rakastan uutta, ylellisen pehmeää, mutta kevyttä Vigne-peitettäni. Myös Uniquun klassikkopeitto toimii loistavasti tarpeeseemme.

Vanhemmat ja lapset testasivat:

Suosittelemme lämpimästi kokemustemme mukaan, että tyynyt kannattaa aina valita yksilöllisesti. Kuva: Anni Virtanen

Jo mainittujen lisäksi perheessämme on nyt kolme erikokoista Uniquu-tyynyä, joista jokainen on oikein sopiva omistajalleen. Lapsemme ovat 7- ja 9-vuotiaita ja Vormun asiantuntijan mukaan he ovat jo sopivan kokoisia siirtymään niin sanotusti ”aikuisten” kokoisiin tyynyihin. Koska Vormun valikoimasta löytyy hyvin erilaisia kokovaihtoehtoja, heille räätälöitiin oikeankokoiset tyynyt painoa keventämällä. Näppärää!


Laatu ja vastuullisuus kaiken edellä

Vormulla arvostetaan korkeaa laatua sekä valmistuksen vastuullisuutta. 40-vuotiaan suomalaisen yrityksen valmistamat Uniquu-vuodevaatteet ovat tehty kestämään. Toimintaa ohjaavina arvoina ovat juuri kiertotalous, vastuullisuus, kotimaisuus, laatu ja turvallisuus.

Nettisivujen lauseet eivät jää vain kauniiksi sanoiksi, vaan vastuullisuus todella huokuu niin tekemisestä kuin tuotteista ja näin ollen ihan kirjaimellisesti takaa siltäkin osin huolettomat unet. Kaikki vuodevaatteet ovat tutkitusti turvallisia sekä omaavat Ökö-Tex-sertifikaatin. Tiiviiksi kudottu, pölyämätön pintakangas sopii myös allergiakoteihin. Kaikki käytetyt raaka-aineet hankitaan Euroopan sisältä, vastuullisista tehtaista, ja kierrätysmateriaalin käyttöä suositaan aina, kun mahdollista.

Saimme erittäin myönteisiä kokemuksia Uniquu-tyynyistä ja -peitoista. Kuva: Anni Virtanen

Vuodevaatteiden uusinta kannattaa

Nyt kun perheeseemme on löytynyt juuri sopivat Vormun tuotteet ja Uniquun tyynyt ja peitot, en edes halua ajatella, että niistä pitäisi joskus luopua. Mutta tiesitkö, että tyynyt suositellaan vaihdettavaksi Vormun asiantuntijan mukaan noin 3–5 vuoden välein ja peitot yleisesti ottaen taas 5–10 vuoden välein?

Tyynyn päällä ihminen nukkuu joka yö, jolloin tyynyyn tarttuu ja imeytyy päivittäin hikeä, ihon luonnollisia öljyjä sekä kuolleita ihosoluja. Tyyny olisi hyvä myös pestä kerran tai kaksi vuodessa. Peitto taas pääsee vähemmällä, eikä tämän vuoksi vaadi niin tiheää vaihtoväliä.

Ensi kerran, kun tulee aika uusia perheen vuodevaatteita, tiedän myönteisten Uniquu-kokemustemme ansiosta mihin suuntaan käännän katseen. Vormun tuotteista uskon löytyvän aina uudelleen ja uudelleen juuri ne oikeat vaihtoehdot niin meille aikuisille (ei kolotuksia, kiitos!) kuin lastenkin muuttuviin tarpeisiin.

Ja ihan todella, näinkin pienellä muutoksella, saimme paremmat yöunet meidän perheen arkeen.


Seuraa Mutsimediaa myös Facebookissa ja Instagramissa!

Teksti ja kuvat: Anni Virtanen