Artikkelin kuva
lapsen kanssa

Vilvoittavia vesileikkejä hellettä helpottamaan

Helteen helliessä on ihanaa pulahtaa uimaan. Lämmittävä helleaalto tuo valitettavasti mukanaan viheliäisen sinilevän, joka valtaa suositut uimapaikat, merenlahdet ja järvien rannat.

Sinileväisessä vedessä uimista suositellaan vältettävän ja viileä virkistyminen onkin löydettävä muualta.

Lasten vesileikit tuovat vilvoitusta kuumaan päivään myös kotipihalla. Kokeilkaa vaikka näitä!

Märkää huvia vesi-ilmapalloilla

Uikkarit päälle, pesuvati kukkuroilleen vesi-ilmapalloja ja leikkimään! Vesi-ilmapalloilu muuttuu astetta hauskemmaksi ja märemmäksi, kun leikissä käytetään pienten vesi-ilmapallojen sijasta tavallisia ilmapalloja, jotka täytetään vedellä.

Jalkapallon kokoisia vedellä täytettyjä ilmapalloja on jännittävää heitellä kaverilta toiselle ja räjähtäessään vesi-ilmapallo virkistää onnekasta leikkijää.

Suihkupulloilla osumaa kylpyankkoihin

Lasten vesileikit kotipihassa sopivat mainiosti myös nuorimmille leikkijöille.

Perheen pienimmät iloitsevat, kun vettä täynnä olevaan kylpyammeeseen tai vesiastiaan laitetaan kylpyleluja tai vaikkapa pingispalloja. Niillä on mukavaa leikkiä vilpoisassa vedessä.

Leikkijät saavat vedellä täytetyt suihkupullot, joilla esimerkiksi kylpyankkoja on hauskaa tähdätä.


Vesisota sujuu ilman vesipyssyäkin

Kesän parhaan vesisodan voi rakentaa halutessaan ilman vesipyssyjä. Keskelle pihaa tuodaan suuri astia tai useampia astioita täynnä vettä.

Jokainen osallistuja saa pienen kupin tai vaikkapa muovipullon, jolla vettä viskotaan kilpaa toisten päälle. Leikki on lähes takuuvarma tapa kastua päästä varpaisiin.

Leikin tiimellyksessä leikkijät saavat myös hieman liikuntaa juostessaan kanssaleikkijöitä kiinni ja paetessaan kastumista.

Koko lelulaatikon allasbileet

Muutaman kympin hintainen kahluuallas nousee helteisenä päivänä suureen arvoon.

Kuumana päivänä allas muuttuu allasbileiden näyttämöksi, kun kaikki vettä kestävät lelut, kuten dinosaurukset, barbie-nuket ja pikkuautot tuodaan vilvoittelemaan veteen.

Musiikin soidessa pienet leikkijät voivat riemuita monenkirjavan lelukansan kanssa altaassa vilvoittavasta vedestä.

Musiikin ja uima-altaan lisäksi allasbileisiin voi panostaa kokoamalla pihalle varjoon mehu- tai makuvesibaarin, josta pienet leikkijät voivat tulla nauttimaan kylmää juomaa.


Hyppynaruleikkejä puutarhaletkulla

Omakotitalojen vakiovarusteisiin kuuluva puutarhaletku sopii moniin hauskoihin ja märkiin leikkeihin.

Vesihyppynarussa ohuella ja kovalla paineella suihkuava puutarhaletku muuttuu hyppynaruksi, kun vesisuihkua pyöritetään narun tavoin.

Riemukas kiljahtelu on varmaa, kun leikkijät hyppivät kiemurtelevien vesimatojen tai ympyrää pyörivän vesisuihkun seassa. Leikkiin voi myös lainata ala-asteen pihoilta tuttuja hyppynaruloruja.

Puutarhaletkun sumusuihku puolestaan sopii loistavasti leikkiin, jossa lapset juoksevat sovittua rataa ja letku yllättää heidät kerta toisensa jälkeen virkistävällä suihkulla.

Veden siirtäminen astiasta toiseen jonossa

Jokainen leikkijä tarvitsee oman astian, mutta vain yhdellä astia on täynnä vettä.

Leikkijät asettuvat jonoon niin, että jonon ensimmäinen pitelee vettä täynnä olevaa astiaa. Hänen tehtävänään on yrittää kaataa vesi hänen takanaan olevan leikkijän tyhjään astiaan kääntymättä, eli jonon ensimmäinen kaataa veden nostamalla astian päänsä taakse.

Hänen takanaan oleva leikkijä yrittää saada astiaansa mahdollisimman paljon vettä. Tämän jälkeen on hänen vuoronsa kaataa vesi takanaan olevan leikkijän tyhjään astiaan kääntymättä.

Tavoitteena on, että jonon viimeisen astiassa olisi mahdollisimman paljon vettä!


Lasten vesileikit tuovat iloa lämpimiin kesäpäiviin. Löytyikö näistä leikkivinkeistä teille sopivia?

Seuraa Mutsimediaa myös Facebookissa ja Instagramissa!

Teksti: Susanne Suvilaakso ja Senni Loikala