Artikkelin kuva
lapsen kanssa

Tuntuuko kengännauhojen solmiminen lapsesta vaikealta? Kokeile tätä kikkaa!

Kengännauhat tuottavat pienille lapsille usein suunnattoman paljon harmia. Ne ovat vuoroin liian löysällä, vuoroin kireällä tai lepattavat kokonaan auki tuoden kompastumisvaaran pihalla juoksenteluun.

Aina ei voi käyttää tarrakenkiä, eikä aikuinenkaan ole aina välittömässä läheisyydessä valmiina solmimaan. Siksi kätevintä onkin opettaa jo pienelle lapselle nauhojen solmiminen itse.

Mutta eihän se niin vain onnistu. Lapsen hienomotoriikka ei välttämättä ole vielä riittävän kehittynyttä nauhojen ”oikeaoppiseen” solmimiseen. Lapsille usein opetettu pupunkorva -tekniikka on perinteistä rusettia simppelimpi, mutta entäpä jos sitä voisi helpottaa entisestään?

Me Mutsimedialla löysimme britti-äitien suosiman tavan, jolla jo pienikin lapsi onnistuu pärjäämään nauhojensa kanssa. Lue alta kuvalliset ohjeet tai käy kurkkaamassa Mutsimedian Instagram-tililtä neuvot videomuodossa!


Helppo tapa solmia kengännauhat  1. Pue kengät jalkaan, kiristä nauhat sopivasti ja tee perussolmu.


  2. Pujota kengännauhojen päät narunreikiin tai muuhun väliin, jossa nauhat pysyvät hetken paikoillaan. Näin lapsen on helpompi käsitellä nauhoja, kun niiden päät eivät pääse liikkumaan.


  3. Nyt nauhoista muodostuu kaksi suurta lenkkiä, jotka pysyvät paikoillaan. Vie oikeanpuoleinen ja vasemmanpuoleinen lenkki keskenään ristiin ja vie toinen ali; tee siis lenkeillä tai “pupunkorvilla” solmu.


  4. Tee lenkeillä vielä toinen solmu.


  5. Irrota nauhojen päät jemmasta ja valmista tuli!

Tämä kikka on hiukan hitaampi, mutta toimiva. Arjessa ei onneksi ole suurta merkitystä sillä, miten ne kengännauhat on solmittu. Pääasia, että popot pysyvät menossa mukana!


Seuraa Mutsimediaa myös Facebookissa ja Instagramissa!

Teksti ja kuvat: Anni Virtanen