Artikkelin kuva
lapsen kanssa

Tiesitko jo tämän Lego-vinkin?

Monelle Legot ovat tuttuakin tutumpi lasten lelu. Nämä värikkäät palaset tuovat iloa perheisiin, mahdollistavat upeita yhteisiä hetkiä lapsen ja aikuisen välillä, jäävät levälleen pitkin lattioita ja sattuvat, kun niiden päälle astuu pimeässä.

Monelle pikkulegot ja niiden isommat serkukset Duplot ovat myös yksi niistä leluista, jotka säästetään varastoon tulevia sukupolvia varten oman lapsen kasvaessa lego-vaiheen ohi.

Tuttu juttu siis. Niinhän sitä luulisi, eikö?

Olimme kuitenkin Mutsimedialla ällistyneitä siitä faktasta, että pikkulegoilla ja Duploilla voi rakennella myös yhdessä. Älä siis turhaan pakkaa Duploja pois lapsen kasvaessa, vaan jätä peruspalikat saataville pienempien palikoiden kaveriksi.Duplot nimittäin sopivat pikkulegoihin ja toisinpäin. Pikkulegojen nupit napsahtavat täydellisesti Duplojen onttoon alapohjaan ja mahdollistavat näin kumpienkin palikoiden yhdistämisen samaan leikkiin. Kokeile rakentaa lapsen kanssa vaikkapa jättilinna Duploista ja tehdä siihen yksityiskohdat pikkulegoista. Tai pikkulegorakennukseen vahva katto suurista Duplo-palkeista.

Osalle vanhemmista tämä tieto ei varmasti tullut uutena juttuna, sillä moni on voinut hoksata tämän jo lapsena Lego-rakentelun lomassa. Mutta kaikki, jotka eivät tätä vielä tienneet, tämän tiedon myötä Lego-rakennelmat voivat saada aivan uusia ulottuvuuksia!


Joten seuraavalla kerralla lego-leikkien lomassa: ällistytä lapsesi ja tee tästä perheenne seuraava upea hetki lapsen ja aikuisen välillä.

Ps! Tiesitkö, että sana Duplo tarkoittaa suomeksi kaksinkertaista?Seuraa Mutsimediaa myös Facebookissa ja Instagramissa!

Teksti ja kuvat: Anni Virtanen