Artikkelin kuva
lapsen kanssa

Testissä Ainu-tuotteet ihonhoitoon – suosikkimme sopi niin meikinpoistoon kuin lapsen pesuun!

Tuotteet saatu testiin Berneriltä.


Lasten iho on aikuisten ihoa ohuempaa ja joskus lapset saattavat reagoida ihonhoito- ja puhdistustuotteisiin, kuten shampoihin ja rasvoihin. Monet aikuisille suunnatut tuotteet sisältävät myös kemikaaleja ja hajusteita. Koko perheelle sopiva hellävarainen vaihtoehto löytyy Ainu-tuotteista.

Saimme testiin ihonhoitoon ja pesuhetkiin tarkoitettuja Ainu-tuotteita sekä Ainu Moomin -sarjan kevätuutuuksia. Testiryhmään kuuluivat kolmikuinen vauva, äiti sekä leikki-ikäinen ikiliikkuja.

Testiin pääsivät ensin pehmeä Ainu Pesuvaahto & Shampoo, Pesuneste sekä Suojavoide.

Nämä kaikki Ainu-tuotteet ovat hajusteettomia sekä biohajoavia.

Pesuvaahto & Shampoon kerrotaan sopivan erityisesti vastasyntyneen ihon ja hiusten puhdistukseen, mutta testiryhmä oli iloinen huomatessaan, että tuote sopii myös niin äidin meikinpoistoon kuin taaperon kylpyhetkiin.

Plussaa tämä Ainu-tuote saa myös pakkauksesta: vaahtoa on helppo annostella pumppupullosta eikä tullut turhaa sotkua kun vajaa kolmevuotias halusi ottaa itse. Leikki-ikäinen tykkäsi myös, kun shampoo ei kirvellyt silmiä.

Pesunesteen mieto koostumus miellytti erityisesti äitiä ja tuntui soveltuvan myös kuivaihoiselle vanhemmalle, jolla monet hajustetut tuotteet aiheuttavat kutinaa tai ihon ärsytystä. Pesuneste on myös vegaanista ja biohajoavaa.


Suojavoide oli suosikkimme Ainu-tuotteista

Perheemme suosikki oli ehdottomasti Ainu Suojavoide, joka on erityisesti talven pakkasissa tarpeellinen. Suojavoiteen luvataan rauhoittavan vaippa-aluetta, mutta se sopii myös ihon kuiviin kohtiin, rohtumiin ja kuiville käsille.

Taaperolle suojavoidetta siveltiin ennen päiväkotiin menoa ulkoilua varten ja äidin desinfiointiaineen kuivattamat kädet saatiin taas pehmeiksi sivelemällä voidetta runsaasti ja sujauttamalla kädet puuvillahanskoihin.

Suojavoide sisältää sheavoita ja kookosöljyä. Koostumus on pehmeä ja tuoksu neutraali, mikä ilahduttaa erityisesti hajusteherkkää.

Viimeisenä testiin pääsivät uudet Ainu Moomin -tuotteet, käsisaippua ja kylpyvaahto. Kummatkin tuotteet tulevat kauppoihin kevään 2021 aikana. Pullojen ulkoasu on ihanan värikäs, mikä erityisesti miellytti leikki-ikäistä testaajaa.

Muumi-käsisaippuan myötä perheessämme lanseerattiin vessaan kahden saippuan taktiikka: lapsille Muumi-saippua ja aikuisille jokin ihana oma saippua, joka voi olla vähän kalliimpikin, kun sillä eivät lapset lotraa. Pikkutestaajan mielestä käsisaippua tuoksui päärynä-pillimehulle ja ainakin meidän perheessämme se on suuri kohteliaisuus.


Ainu-tuotteita voi käyttää jo vastasyntyneestä alkaen, mutta ne soveltuvat myös koko perheelle. Plussaa tuotteet saavat kotimaisuudesta, sillä tuotteet valmistetaan Heinävedellä.

Myös raaka-aineisiin on panostettu. Ainu-tuotteissa suositaan kotimaisia raaka-aineita aina kun mahdollista. Esimerkiksi Ainu Suojavoiteessa on Suomessa valmistettua mustaherukansiemenöljyä ja pohjoismaalaista rapsiöljyä.


Seuraa Mutsimediaa myös Facebookissa ja Instagramissa!

Teksti ja kuvat: Kristiina Salo