Artikkelin kuva
lapsen kanssa

Testasimme turpoavan maalin DIY-ohjetta – katso helppo ja hauska askarteluidea lapsille

Lasten kanssa askartelu on hauskaa, mutta välillä ideat tuppaavat loppumaan ennen pienten innostuksen laantumista. Otimme lasten kanssa testiin Sormustin-blogin kivan ja ehdottomasti kokeilemisen arvoisen ohjeen, joka sopii perheen pienimmistä aina koululaisillekin.

Turpoava maali valmistuu peruskeittiön aineksista ja jos haluat hifistellä, elintarvikeväreillä saat maalista taiottua vaikka kaikki sateenkaaren värit. Koska maali tehdään ruoka-aineista, se on myös myrkytöntä. Lopputulos on hieno ja yllättävä, eikä varise kuivanakaan irti kartongista.

Tee se itse turpoava maali

Tarvitset:

1 rkl jauhoja
1 rkl suolaa
½ tl leivinjauhetta
elintarvikeväriä
vettä


Ohjeet:

  1. Sekoita kuivat aineet keskenään pienessä kulhossa.

  2. Lisää vettä vähän kerrallaan, kunnes seos on sopivan paksuista. Mitä jämäkämpää maalista teet, sitä enemmän se turpoaa kuivuessaan.

  3. Lisää elintarvikeväriä niin, että saat haluamasi värisävyn aikaan.

  4. Anna lasten maalailla kartongille siveltimellä. Tai tehkää vaikka kortti! Huomaa, että tavalliselle, ohuelle paperille maalaaminen saa kuivumisen aikana paperin käpristymään, kannattaa siis suosia vahvempaa kartonkia.

  5. Laita valmis taideteos mikroaaltouuniin noin 600W teholla 15-30 sekunniksi. Seuraa tilannetta, ettei paperi tai maali pääse palamaan.

Mutsimedia testasi Sormustin-blogin hauskaa turpoavan maalin ohjetta.

Katso myös Mutsimedian vinkki suloisen paperisydämen askarteluun.


Seuraa Mutsimediaa myös Facebookissa ja Instagramissa!

Teksti ja kuvat: Anni Virtanen