Artikkelin kuva
lapsen kanssa

Taikahiekan ohje testissä – lapsi rakastui helppoon kolmen ainesosan leikkihiekkaan

Viisivuotias poikamme on viime aikoina pyytänyt useampaan otteeseen, että askartelisimme jotakin yhdessä. Tämä on tietenkin ollut herttaista, mutta samalla tuonut muutaman harmaan hiuksen. En koe olevani niin sanottu askartelijatyyppi, joka pulppuaa ideoita upeisiin askarteluihin. Onneksi lapsemme bongasi Emma Rapalan ja Iisa Juvan Leikki leikkinä – ideoita lapsiperheen luoviin hetkiin -kirjasta (Tammi 2021) erityisen helpon leikkihiekan eli taikahiekan ohjeen, jonka mukaan valmistimme onnistuneesti hauskan DIY-taikahiekan kotona.

Taikahiekan ohjeesta tekee helpon se, että leikkihiekka syntyy yksinkertaisimmillaan pelkästään kolmesta ainesosasta. Rypsiöljyä ja vehnäjauhoja keittiöstämme löytyi entuudestaan, kun taas elintarvikevärin hankimme varta vasten pientä projektiamme varten.

Päätimme puolittaa kirjan leikkihiekan ohjeessa olevien ainesosien määrät, sillä muuten jauhopussimme olisi jäänyt huutamaan tyhjyyttään. Neljän desin jauhomäärästä saimme kuitenkin aivan riittävän määrän taikahiekkaa lapsemme leikkihetkiä varten.

Oli hauskaa huomata, että lapsi nautti taikahiekalla leikkimisestä. Hän tahtoi muotoilla hiekasta Paavo Pesusienen, painella palloja ja upottaa myös jalkansa hiekkaan. Meillä on myös muovailuvahoja varten olevia muotteja, jotka otimme mukaan hiekkaleikkiin.


Taikahiekan ohje

Oli mukavaa, että lapsi pystyi osallistumaan leikkihiekan valmistamiseen. Tästä käy kiittäminen helppoa ja nopeaa taikahiekan ohjetta, jota voin lämpimästi suositella aivan jokaiselle ja erityisesti meille kaikille askartelumaailman ja DIY-projektien poropeukaloille. Alla ovat taikahiekan ohjeet kirjan ohjeesta puolitetuilla määrillä, mutta jos lapsesi kaipaa leikkihiekkaa vielä enemmän, voit tuplata määrät.

Onneksi löysimme helpon taikahiekan ohjeen, sillä lapsi rakastui leikkihiekalla leikkimiseen. Kuva: Senni Loikala

Tarvitset:

0,5 dl rypsiöljyä (on korvattavissa muulla ruokaöljyllä tai vauvan kylpyöljyllä)
4 dl vehnäjauhoja (jos haluat gluteenittoman vaihtoehdon, käytä perunajauhoja)
elintarvikeväriä

Tee näin:

  1. Lisää elintarvikeväriä öljyyn ja sekoita.
  2. Sekoita värjätty seos huolellisesti jauhoihin. Leikkihiekka on valmis!

Tämän helpommaksi taikahiekan ohje tuskin voi mennä. Iloisia leikkihetkiä!


Seuraa Mutsimediaa myös Facebookissa ja Instagramissa!

Teksti ja kuvat: Senni Loikala