Artikkelin kuva
lapsen kanssa

Suurperheen äiti kyllästyi huutamaan lapsia ulos huoneistaan – kekseliäs ratkaisu nousi viraaliksi: ‘‘Muutti kaiken’’

”Syömään, ruoka on valmista!”, on tuttu lause lukuisten lapsiperheiden arjessa. Jotta lapset tulevat paikalle, tulee viesti ilmaista riittävän lujalla äänellä – joskus jopa desibelit paukkuen ja moneen otteeseen toistaen. Erityisesti, kun perheessä on useampia lapsia ja koti on suuri, voi koko jälkikasvun kokoaminen ruokapöydän ääreen olla välillä työn takana.

Neljän lapsen äiti Arin Solange kyllästyi huutelemaan säännöllisesti lapsiaan yläkerrasta alakertaan ja tarttui yllättävään ideaan, jonka avulla jälkikasvu tietää tulla ulos huoneistaan hänen luokseen ilman sanallista pyytämistä. Ratkaisu löytyi jokaiselle lapselle hankitusta edullisesta digitaalisesta ovikellosta.

Ovikellot kiinnitettiin vierekkäin keittiön kaapin oven sisäpuolelle ja jokainen kello nimikoitiin sen lapsen mukaan, jonka huoneessa siihen kuuluva hälytyslaite on. Kun vanhemmat painavat ovikellojen painikkeita, soivat hälytyslaitteet lasten huoneissa ja he tietävät tulla paikalle. Solange kertoo saavansa lapset ulos huoneistaan myös aamuisin tällä tavalla.


Katso äidin viraaliksi noussut TikTok-video, jossa hän esittelee perheensä arkea helpottavan ratkaisun.

Jos video ei näy, pääset katsomaan sen tästä.


Seuraa Mutsimediaa myös Facebookissa ja Instagramissa!

Teksti: Senni Loikala, kuvakaappaus: TikTok