Artikkelin kuva
lapsen kanssa

Stressaatko lahjojen ostamista? Äidin hittivideo osoittaa, ettei pieni lapsi kaipaa hienoja lahjoja

Jouluvalmistelut saavat aikaan usein paljon iloa, mutta joskus tehtävälistan pituus voi myös aiheuttaa paineita ja hermojen kiristymistä kiireisen arjen keskellä. Lapsiperheissä lahjojen ostaminen perheen pienimmille voi toisinaan tuntua valtavalta urakalta, kun mieluisia paketteja metsästetään niin kaupoista kuin netin syövereistä.

Joulun alla on kuitenkin tärkeää muistaa, etteivät etenkään vauvat ja pienet lapset välttämättä kaipaa erityisen hienoja lahjoja – eikä lahjamäärän tarvitse huimata päätä. Tämän puolesta puhuu myös hitiksi noussut TikTok-video, jossa eräs äiti tekee havainnollistavan testin vauvansa kanssa. Vauva istuu syöttötuolissa ja äiti asettaa hänen eteensä tarjottimelle lelun ja jonkin aikuisen näkökulmasta ehkä tylsänkin arkisen tarvikkeen, kuten kaukosäätimen, vaipan, kosteuspyyhepaketin ja hiusharjan.

Videolla esiintyvä vauva kiinnostuu joka kerta arkisesta tarvikkeesta hienon lelun sijaan. Hän alkaa tutkimaan tarvikkeita innokkaasti eikä osoita kiinnostusta leluihin. Video on julkaistu reilu vuosi sitten, mutta se on lähtenyt uudelleen leviämään nyt joulun alla.

Monet vanhemmat kertovat TikTokissa ilahtuneensa videon lempeästä viestistä siitä, ettei lahjojen hankkimista etenkään vauvoille ja pienille lapsille kannata stressata. Tärkeintä eivät ole hienot lahjat, vaan mukava yhdessäolo.

Katso hitiksi noussut video alta.

Jos video ei näy, pääset katsomaan sen tästä.


Seuraa Mutsimediaa myös Facebookissa ja Instagramissa!

Teksti: Senni Loikala, kuvakaappaus: TikTok