Artikkelin kuva
lapsen kanssa

Päiväkodissa harjoiteltiin luistelua kekseliäällä tavalla: ‘‘Lapset olivat innoissaan’’

Luistelun opettelu on tänäkin talvena ollut ajankohtaista monessa lapsiperheessä. Pienten lasten kanssa ei välttämättä tarvitse heti mennä oikealle luistinradalle, vaan luistelua voi alkuun harjoitella leikkimielisesti myös vaikkapa omassa kodissa tai päiväkotipäivien aikana.

Eräässä varhaiskasvatuksen ammattilaisille suunnatussa Facebookin keskusteluryhmässä leviää Katri Niemelän tekemä päivitys, jossa hän kertoo hauskasta aktiviteetista pienten lasten ryhmässä. Haukiputaalla sijaitsevassa päiväkoti Taikametsäntarhassa alle kolmivuotiaat lapset saivat jalkoihinsa luistinten virkaa ajavat tyhjät tuunatut maitopurkit, joilla he pääsivät liukumaan iloisesti lattialla.

”Tämä ei ole oma keksimä juttu, vaan idea lähti, kun näin netistä kuvan vastaavasta aktiviteetista. Ajattelin heti, että tätä täytyy kokeilla. Lapset olivat innoissaan ja halusivat seuraavana päivänä luistella uudestaan”, Niemelä kertoo Mutsimedialle viestitse.

Luisteluleikkiin otettiin mukaan myös pikkupalloja, joita lapset saivat potkia tyhjät maitotölkit jaloissaan. Niemelän mukaan talviurheilua ja luistelua oli käsitelty lasten kanssa jo aiemmin ikätasoisesti.

”Olemme puhuneet talviurheilusta, laulelleet lauluja ja lorutelleet yhdessä, joten lapset tiesivät hyvin mitä luistelu tarkoittaa ja toki itsekin pistin purkit jalkoihini”, hän jatkaa.


Hauskaa ideaa pienten lasten luisteluharjoitteluun voi hyödyntää helposti missä tahansa lapsiperheessä.

”Valmisteluita ei ollut kuin leikata reiät tyhjiin maitopurkkeihin ja niitata purkkien suut kiinni.”

Katso alta, miltä kekseliäs luisteluharjoittelu pienten lasten kanssa näytti haukiputaalaisessa päiväkodissa.
Seuraa Mutsimediaa myös Facebookissa ja Instagramissa!

Teksti: Senni Loikala, kuvat: Katri Niemelä