Artikkelin kuva
lapsen kanssa

Mutsi testaa: Weledan Edelweiss-aurinkovoide lapsille

Weleda on luonnonkosmetiikkamerkki, joka valmistaa terveyttä ja elinvoimaa ylläpitäviä tuotteita sekä aikuisille että lapsille. Sen käyttämistä raaka-aineista yli 78 % on luonnonmukaisesti tai biodynaamisesti viljeltyjä tai luonnonvaraisista kasveista valvotusti kerättyjä. Weledan tuotteet eivät sisällä synteettisiä väri-, tuoksu- tai säilöntäaineita, geenimuunneltuja ainesosia, silikoneja, parafiinia, maaöljypohjaisia tuotteita eikä synteettisiä rasvoja, joten ne sopivat hyvin koko perheelle.

Luonnonmukaisuus on lasten kanssa tärkeä juttu, mutta miten tuotteet toimivat käytännössä? Mutsimedia päätti ottaa selvää!

Testissä luonnonmukainen ja fysikaalinen aurinkovoide

Weledan Edelweiss Sunscreen Baby & Kids on 100 % luonnollinen, hajusteeton, gluteeniton ja vegaaninen aurinkosuojavoide lapsille. Se sisältää fysikaalisen suojakertoimen 30 sekä ihoa hoitavia raaka-aineita. Tuotteen sisältämät UV-filtterit ovat peräisin titaanioksidista eikä voide näin ollen sisällä lainkaan kemiallisissa aurinkosuojissa käytettäviä nanopartikkeleita.

Fysikaalinen aurinkosuoja toimii iholla peilin tavoin heijastamalla vaaralliset UVA- ja UVB-säteet pois välittömästi tuotteen levityksen jälkeen. Tuote kannattaa levittää iholle mahdollisimman laajoilla yhdensuuntaisilla liikkeillä, sillä liiallinen hierominen heikentää aurinkosuojan tehoa. Fysikaalisen suojan omaavien tuotteiden poispesu koetaan usein hieman haastavaksi. Kokeile ensi kerralla pyyhkiä iho baby oiliin kostutetulla vanulapulla ennen suihkua!

Tämä aurinkovoide soveltuu käytettäväksi myös urheilun ja vesileikkien parissa, koska sen yksi ominaisuus on korkea vedenkestävyys. Juuri tämä ominaisuus saa tältä äidiltä todella ison plussan, koska tuotteen testaajana toiminut taapero viilettää menemään aina hiki hatussa. Osa aurinkosuojatuotteista ei kestä veden lisäksi myöskään hikoilua, mutta nyt ei tarvinnut pelätä aurinkosuojan heikkenemistä edes rannalla.


Mutsimedia suosittelee

Kaiken kaikkiaan tuote on älyttömän toimiva. Vedenkestävyyden lisäksi – ja siitä huolimatta – tuotteen levitys on helppoa eikä iho jää vitivalkoiseksi, kuten monien muiden fysikaalisten aurinkosuojatuotteiden kanssa saattaa käydä. Tuote ei myöskään tahmaa yhtään, vaan iho tuntuu pehmeältä voiteen imeydyttyä. Rantapäivinä monen äidin kauhukuviin saattaa liittyä tahmealla iholla hiekassa pyörinyt taapero, jolloin hiekka on liimautunut ihoon yhtä tiukasti kuin nonparellit kinuskikakkuun. Mikäli haluat päästä helpommalla, suosittelen kokeilemaan tätä Weledan aurinkosuojavoidetta!

Teksti ja kuva: Titta Laurinen