Artikkelin kuva
lapsen kanssa

Mutsi testaa: Hoivanet – apua lapsiperheen arkeen

Artikkeli on tehty yhteistyössä Hoivanetin kanssa.


Tutkailin kalenteriani maanantaiaamuna, kuten minulla on aina tapana tehdä, valmistautuen tulevaan viikkoon ja ymmärsin edessä olevan tavallista kaoottisempi työrupeama. Mieleeni pomppasi läjäpäin ajankäyttöön liittyviä kysymyksiä, koska lauantaina olisi poikani Jensin synttärit. Niin leivottavaa kuin järjestelmistäkin riittäisi. Keittiössä hääräilyä rakastava, mutta viirun verran turhan omatoiminen minä itse -ajattelumallilla varustettu leipuriapuri on vähintäänkin jännitystä ylläpitävä tekijä sillä hetkellä kun kaiken pitäisi mennä käytännössä kerralla nappiin.

Ratkaisu: lastenhoitopalvelu!

Klikkailin itseni osoitteeseen www.hoivanet.fi ja kirjauduin omalle tililleni, jotta näkisin hoitajat sekä heidän kalenterinsa. Asetin varausjärjestelmään tietoni: tarvitsisin lastenhoitoapua kotiini perjantai-illaksi 2-vuotiaalle pojalleni muutamaksi tunniksi. Ilmoitin varaukseen myös koiristamme sekä Jensin erikoisruokavalion.

Selasin Hoivanetin lastenhoitajia, joilla on järjestelmässä kuvalliset profiilit esittelyteksteineen, mutta hyvin nopeasti vakuutuin siitä, että kaikki hoitajat ovat alansa ammattilaisia, joten en valinnut ketään tiettyä. Hakutuloksia on kuitenkin mahdollista rajata esimerkiksi hoitajan kielitaidon tai lastenhoitokokemuksen perusteella.

Seuraavana aamuna sain tekstiviestin Hoivanetiltä, että lastenhoitaja on löytynyt toivomalleni ajankohdalle ja hän soittaisi henkilökohtaisesti vielä minulle ennakkoon. Tykkään itse ehdottomasti tästä nykyajan tyylistä, kun lähes kaiken voi hoitaa itsenäisesti netissä mihin aikaan vuorokaudesta tahansa – voiko olla helpompaa!


Hoivanetin Emma oli ottanut varauksestani kopin ja olimme jo puhuneet ennakkoon puhelimessa tulevasta hoitoajasta. Emma olikin hyvissä ajoin ennen sovittua aikaa ovellamme, jolloin lapselle jää hieman aikaa sopeutua tilanteeseen ja samalla on aikaa kerrata vielä esimerkiksi lapselle tuttuja rutiineja. Meidän Jens on alkanut ujostelemaan vasta näin parivuotiaana, joten hänkin sai hetken rauhassa tarkkailla Emmaa sylistäni. Sillä välin koirat ottivat ilon irti Emman tarjoamasta huomiosta.

Emma tuli juttelemaan Jensille, eikä aikaakaan, kun Jens esitteli värityskirjojaan hänelle ja komensi piirtämään. Emma huolehti myös Jensin päivällisen syömisestä.


Koko hoitoajan sain tehdä omia juttujani täydellisessä rauhassa, ai että! Leivoin Jensin synttärijuhlia varten tarjottavia ja ihme kyllä, Jens oli täysin Emman lumoissa, vaikka yleensä hän ryntää keittiöön välittömästi, kun kuulee siellä tapahtuvan jotain. Kävin myös ulkoiluttamassa koiria sekä kaupassa ja Jens ei vaivautunut edes katsomaan minuun päin lähtiessäni, vaan sain tyytyä pelkkään nopeaan käden heilautukseen.

Ilta sujui siis kertakaikkisen mallikkaasti ja olen laittanut varauspyynnön Emmalle jo uudestaan vuoden alkuun! Hoivanet saa minulta kiitosta myös selkeistä nettisivuista, erityisesti nettiajanvarauksesta sekä ystävällisestä ja nopeasta asiakaspalvelusta.

Teksti ja kuvat: Titta Laurinen