Artikkelin kuva
lapsen kanssa

Miten valitaan tulevalle lapselle hyvä äiti

Kymmenisen vuotta sitten olin tavannut vanhan tuttuni yhteisen ystävämme kotijuhlissa ja saanut hänet mukaani kertomalla hänelle, että siitä lähtien kun siskoni oli saanut lapsen ja tehnyt minusta enon, olin kokenut orastavaa vauvakuumetta. Näin jälkikäteen arvioiden saatoin vähän ehkä liioitella vauvakuumeen määrää ja vakavuutta, kun huomasin miten välitöntä ja positiivista palautetta se sai aikaan. Joskus on mentävä sillä mikä toimii.

Käteen noista juhlista jäi varsin tatuoitu, graafisella alalla toimiva ja merirosvon tavoin kiroileva nainen. Oltiin tosi kaukana pullantuoksuisesta Elovena-naisesta, joka länsimaisen yhteiskunnan propagandajulisteissa sekoittaa puuroa hellan ääressä yksi vauva kainalossa ja toinen hameenhelmassa. Tuolla naisella oli kuitenkin pari kilpailuetua, jotka eivät välttämättä välittyneet pikaisella vilkaisulla. Toinen oli ehdottomasti se, että hänellä oli alle kahdensadan kilometrin päässä olevan kirkasvetisen järven rannalla mökki. Toinen oli se, että hän oli kaikkea muuta kuin tylsä.

Kaikilla naisilla ei ole kesämökkiä, joten on hyvä myös huomioida muita ominaisuuksia, jotka voivat kompensoida tuollaista puutetta. Jos maitolasi on kuitenkin jo nurin ja puoliso on lukittu, niin tätä listaa voi vilauttaa kotona sillä mielellä, että jos jotain petrattavaa löytyy.


1. Satumaiset rahavarannot

Arki pyörii paremmin, jos Erottajan eteläpuolella tai Kampin keskuksen yläpuolella sijaitsevassa perheasunnossasi on vähintään kolme makuuhuonetta. Silloin ei tarvitse heti olla muuttamassa, jos muksuja tulee enemmän kuin yksi. Myös hermoja on mukavampi lepuuttaa muutaman kerran vuodessa jossain kaukana ulkomailla kuin loskaisessa ja pimeässä leikkipuistossa.

2. Ehtymättömät voimavarat

Jos et jaksa töiden jälkeen osallistua perheen yhteisiin menoihin, niin on parempi hankkia puoliso, joka jaksaa viettää aikaa muksujen kanssa päivän lisäksi myös illalla. Se on kieltämättä kätevää, kun voit töiden jälkeen käydä kaljalla kaverin kanssa muutaman kerran viikossa ja voit luottaa siihen, että kotona hommat hoituvat ilman sen suurempia draamoja. Sitä paitsi: mitä useampi kokki, sitä huonompi soppa.

3. Tinkimättömät henkiset kyvyt

Laadukas puoliso ymmärtää olla hermostumatta jokaisesta pikku asiasta. Varsinkin painokkaat mielipiteet tuovat kotiin silloin tällöin ikävää tunnelmaa ja olisi kummankin etu, jos sellaiset pysyisivät vaan omana tietona. On varsin lapsellista antaa väsymyksen, nälän tai esimerkiksi stressin vaikuttaa mielialaan.

4. Keho, joka kestää aikaa

Hanki sellainen vaimo, jonka supermallikeho on parasta vuosikertaa, sisältää puhtaimpia raaka-aineita ja joka toimii myös pulkkana talvella ja uimapatjana kesäisin. On myös suotavaa, jos nänneistä tulee maidon lisäksi viskikolaa tai muuta juotavaa, joka uppoaa myös lämpimänä.

5. Unohtumattomat taidot sängyssä

Eräs vanha tyttöystäväni osasi tehdä noin tusinan verran varjoeläimiä käsillään sängyssä maatessamme ja pakko myöntää, että ajattelen häntä edelleen silloin tällöin.

6. Ettei hän vaadi liikoja

Varmaan sanomatta selvää, että ei me miehet aina voida olla niitä lihaksikkaita adoniksia, joiden suusta pääsee ulos vain latinankielistä proosaa ja ylistyslauluja yhteiselle rakkaudelle. Se että yrittää edes joskus parhaansa, pitäisi riittää haastavina aikoina (eli lasten hankinnan jälkeen ja sitä ennen.)


Seuraa Mutsimediaa myös Facebookissa ja Instagramissa!

Teksti ja kuvat: Keski-isä