Artikkelin kuva
lapsen kanssa

Miten lapsiperheen eteisestä saa toimivan? Sisustussuunnittelija: ‘‘Käytä korkeutta hyväksesi’’

Monia vanhempia mietityttää kodin sisustuksessa, miten pienestä eteisestä saisi mahdollisimman toimivan. Lapsiperheen eteiseen kasautuu helposti märkiä ulkovaatteita, kenkiä ja muuta ulkoilutarviketta, jos eteisen säilytysratkaisuja ja tilan toiminnallisuutta ei ole suunniteltu huolella.

Sisustussuunnittelija Kirsi Hirvonen Sissareista kertoi Kevätmessuilla Mutsimedian haastattelussa hyödyllisiä vinkkejä, joilla lapsiperheen pienen eteisen toiminnallisuutta ja säilytysratkaisuja on mahdollista kehittää.

– Pienen eteisen kohdalla säilytysratkaisuissa erityisen tärkeää on käyttää korkeutta hyväkseen, esimerkiksi kaikkien kenkien ei tarvitse olla lattiatasolla.

Nykyisin on paljon tarjolla erityisesti ahtaisiin tiloihin sopivia säilytyskalusteita, jotka ovat kapeita syvyyssuunnassa. Tällaisia vain vähän syvyyssuunnassa tilaa vieviä kalusteita kannattaakin Hirvosen mukaan suosia pientä eteistä sisustaessa.

– Kaiken ei tarvitse luonnollisesti olla ovien takana, jos niin ei halua. Tällöin esimerkiksi avohyllyillä saa rakennettua toimivia ratkaisuja.


Lapsiperheen eteinen toimivaksi myös lapsille

Eteisen olisi hyvä olla mahdollisimman toimiva myös lasten näkökulmasta, jotta he pystyvät helpommin laittamaan ulkovaatteet ja kengät omille paikoilleen.

– Säilytysratkaisujen olisi hyvä olla järkevällä korkeudella juuri pieniä lapsia ajatellen, jotta lapset saavat itse laitettua vaatteet esimerkiksi naulakkoon.

Lapsiperheen eteinen voi usein pysyä helpommin järjestyksessä kätevän ratkaisun avulla, Hirvonen vinkkaa:

– Jos vaan mahdollista, jokaisella perheenjäsenellä voisi olla oma naulakkopaikka, oma paikka kengille ja esimerkiksi myös pipoille ja hanskoille.

Esimerkiksi omat naulakkopaikat jokaiselle perheenjäsenelle helpottavat eteisen pitämistä järjestyksessä. Kuva: Shutterstock

Eteismatolla on merkitystä

Usein kastuneet ja kuraiset ulkovaatteet tuovat mukanaan sotkua lapsiperheen eteiseen. Osalla perheistä voi olla lähettyvillä kodinhoitotila, jonne vaatteet voi mennä helposti puhdistamaan ja kuivattamaan. Jos tällaista tilaa ei ole käytössä, voi helpotusta kurakaaokseen etsiä mahdollisuuksien mukaan kuivauskaapista.

– Eteiseen voi olla hyvä hankkia myös helposti puhdistettava tekstiilimatto, joka voi vaikka peittää lähes koko eteisen lattian. Tällaisissa matoissa on tarjolla paljon tyylikkäitä vaihtoehtoja.


Seuraa Mutsimediaa myös Facebookissa ja Instagramissa!

Teksti: Senni Loikala, kuvat: Shutterstock