Artikkelin kuva
lapsen kanssa

Menovinkki lapsiperheille Helsingissä: Prinsessa Pikkiriikki ja Keskiyön kum(m)itus

Aloitin viikonlopun kuusivuotiaan esikoisemme kanssa tavallista hauskemmalla tavalla: Lähdin viettämään äiti-poika-aikaa Linnanmäellä sijaitsevalle Suomen Komediateatterin Peacock-näyttämölle, jossa ensi-illassa oli Prinsessa Pikkiriikki ja Keskiyön kum(m)itus -esitys.

Aurinko paistoi täydeltä terältä alkuillasta, kun suuntasimme kohti huvipuiston pääsisäänkäyntiä hiekkatietä ja kallioita pitkin kaupunkimaiseman avautuessa ympärillämme. Muistin taas, miten paljon rakastan Helsinkiä erityisesti keväällä ja kesällä. ”Äiti, tuntuu niin siistiltä”, myös lapseni hihkaisi innoissaan.

Linnanmäellä sijaitseva teatteri on luonnollisesti jokaisen lapsen unelma. Ja näin Lintsin entisenä työntekijänä koen huvipuiston porteista sisään astellessani aina nostalgiaa, joten nautimme molemmat kovasti paikan taianomaisesta tunnelmasta.

Ennen esityksen alkua ehdimme ostamaan kahvilasta pillimehut ja pienen karkkipussin. Söimme puolet karkeista, ennen kuin suuntasimme omille paikoillemme suureen teatterisaliin.

Pienet viikonloppuherkut ennen esityksen alkua. Kuva: Sennin kotialbumi


Voi sitä lapsen onnellisen odottavaa katsetta, jonka esikoisemme loi minuun juuri esityksen alkaessa! Esitys tempaisi meidät saman tien mukaansa, ja Anna-Riikka Rajasen tähdittämä Prinsessa Pikkiriikki aloitti matkansa yökylään ystävänsä Pöjöläisen luokse.

Täytyy sanoa, että Prinsessa Pikkiriikki ja Keskiyön kum(m)itus -esitys piti myös aikuisen otteessaan. Toki Prinsessa Pikkiriikin, Räkä-Eetun ja Pöjöläisen loistava keskeinen dynamiikka kantoi esitystä, mutta myös muutaman humoristisen sivuhahmon (muun muassa Metrilakumyyjän) näyttelijäsuoritukset olivat riemastuttavaa katseltavaa.

Prinsessa Pikkiriikki ja Keskiyön kum(m)itus -esityksen ikäsuositus on 4+. Kuva: Tiia Öhman

Pidin kovasti myös esityksen näyttävän satumaisesta lavastuksesta, josta vastasi Veera-Maija Murtola. Esimerkiksi Hurmaava huvipuisto oli toteutettu upeasti ja oli omiaan viemään katsojan huvipuistotunnelmiin.

Hetkittäin pohdin esityksen aikana selkeästi jaoteltua tytöt ja pojat -asetelmaa, joka muodostui Prinsessa Pikkiriikin, Prinsessa Pöjöläisen ja Räkä-Eetun välille. Esityksen yhtenä viestinä lopulta kuitenkin oli, että kaikki voivat olla ystäviä keskenään erilaisuudesta huolimatta.

Esityksen päätyttyä söimme vielä loput karkeista ja juttelimme näytelmästä. Lapsestamme parasta siinä oli Keskiyön kummitus. En paljasta sen enempää, mutta kyllä – kyseinen hahmo onnistui yllättämään oivaltavuudellaan!

Kotimatkalla piipahdimme vielä leikkipuistossa. Kuva: Sennin kotialbumi

Teatterilta lähdettyämme bussi oli juuri mennyt, ja päätimme kävellä Pasilan asemalle. Se olikin ihan parasta, sillä ilta oli kaunis ja saimme vielä jatkaa mukavaa iltaa. Joskus kannattaa ehdottomasti hakeutua uusien yhteisten kokemusten äärelle, ja suosittelen lämpimästi Prinsessa Pikkiriikki ja Keskiyön kum(m)itus -esitystä lapsiperheille iki-ihanalla Linnanmäellä.

Prinsessa Pikkiriikki ja Keskiyön kum(m)itus
26.4.-12.6.2024
Suomen Komediateatteri
Liput alkaen 29,50 euroa


Liity mukaan Mutsimedian yhteisöihin Facebookissa, Instagramissa ja TikTokissa!

Teksti: Senni Loikala, kuvat esityksestä: Tiia Öhman, muut kuvat: Senni Loikala