Lasten kellopuhelin Spacetalk Adventurer – arkea helpottava apuväline
Kaupallinen yhteistyö: Elisa
Älykellojen suosio ei ota laantuakseen; pikemminkin päinvastoin. Kun vanhemmilla on ranteessaan älykellot, ei ole ihme, että ne kiinnostavat myös lapsia.
Älykellot ovat aikuisille usein arjen helpottajia ja tismalleen samassa roolissa ne toimivat myös pienemmillä käyttäjillä. Me Mutsimedialla pääsimme testaamaan 5–12 –vuotiaille suunniteltua Spacetalk Adventurer -kellopuhelinta rajojaan etsivän eskari-ikäisen lapsiperheen arjessa.
Paljon ominaisuuksia
Spacetalk Adventurer on lapsille suunniteltu all-in-one älykellopuhelin, joka antaa lapselle vapautta ja tuo turvaa vanhemmille. Pieneen laitteeseen on mahdutettu 4G-puhelin, 5 megapikselin kamera, GPS-laite sekä joukko kivoja lapsen tarpeisiin vastaavia toimintoja, kuten askel- ja sykemittarit, sää, sekuntikello ja kalenteri.
Laitteella voi soittaa ja viestitellä ennalta sallittuihin numeroihin ja soitot ulkopuolisista numeroista voi estää halutessaan kokonaan. Koska älykello sijaitsee ranteessa, puhelut onnistuvat sisäänrakennetun kaiuttimen kautta.
- Lue myös: Wordle Suomi ja Sanuli
Arkikäytössä meille tärkeimmiksi ominaisuuksiksi ovat osoittautuneet GPS, kamera sekä tietenkin itse puhelintoiminnot. Olemme voineet päästää lapsen lähimetsään leikkimään huoletta, kun hänet on voinut tarvittaessa paikantaa tai soittaa palaamaan kotiin. Myös omatoimiset perhepuhelut lähipiirin aikuisille ovat tuoneet lapselle paljon iloa.
Kameralla lapsi napsii selfieitä, joilla ilostuttaa meidän vanhempien päivää ja lisäksi hän nauttii oman sykkeensä seuraamisesta kellopuhelimen avulla. Olemme myös oppineet sen, että mitä kummallisempia asioita voi kellottaa sekuntikellolla ja lapsikin on oiva meteorologi pienen apuvälineensä kanssa.
Sovellus ajan tasalla pysymiseen
Spacetalk-kellopuhelimen toimintoja ohjataan aikuisen puhelinsovelluksella. Sovelluksen avulla voi asettaa rajoituksia ja kannustimia, seurata lapsen sijaintia ja mm. hyväksyä yhteystietoja. Sovelluksesta voi kytkeä päälle näppärän, lukujärjestykseen mukautetun koulutilan, jolloin puhelimeen ei tule häiritseviä ilmoituksia, sekä asettaa turvallisia alueita, joilla lapsi voi liikkua.
Sovelluksella voi myös viestitellä lapsen kanssa keskustelu-näkymässä. Lapsi voi vastata joko valmiiden viestipohjien avulla, ääniviestillä tai lähettää kuvaa ja videota.
Käytössä vanhemman puhelinsovellus on yksinkertaisesti todella hyvä. Yhteys lapsen kellopuhelimeen ei katkeile, puhelut onnistuvat ja lapsen tarkan sijainnin voi kurkata aina halutessa.
- Lue kokemuksia korjauksesta: Puhelimen näyttö rikki
Turvaa oikeisiin hetkiin
Netin ja sovellusten käyttö on kellopuhelimessa rajattu, mikä lisää laitteen käyttöturvallisuutta. Lapsi ei tahtomattaan häiriinny nettisisällöistä ja puhelimella ei esimerkiksi pääse lainkaan sosiaaliseen mediaan. Tämä myös omalta osaltaan vähentää puhelimen jatkuvaa näpräämistä ja tuo turvaa ulkona liikkumiseen.
Lapsen omatoimiset koulu- tai harrastusmatkoihin tulee vanhemmille enemmän mielenrauhaa myös kellopuhelimeen asetettujen turvallisten alueiden myötä. Alueelle saapumisesta ja sieltä poistumisesta tulee automaattisesti ilmoitus vanhemman sovellukseen. Näin sijaintia ei ole pakko tarkistella jatkuvasti.
Lisäksi kellossa on helppokäyttöinen SOS-painike, joka lähettää automaattisesti hätäviestin valituille hätäyhteyshenkilöille. Hätäyhteyshenkilöitä voi hallita vanhemman sovelluksen avulla yhteystietoluettelosta.
Vinkki! Testailuissa tuli huomattua, että lapsi saattaa painaa SOS-painiketta toisinaan myös vahingossa. Näin ollen yhteystieto-luettelosta kannattaa valita hätäyhteyshenkilöiksi vain esimerkiksi omat vanhemmat tai muut aivan lähimmät henkilöt, jottei koko suku saa turhaan vahinkohätäviestejä. Nimimerkillä; tulipa tämäkin testattua!
Kätevät muistutukset lataustarpeesta
Yksi kellopuhelimen parhaista yksityiskohdista on vanhemman sovelluksen kautta tulevat muistutukset kellon lataamisesta. Pienen kellopuhelimen lataaminen voi unohtua helposti arjessa, mutta sovellukseen iltaisin tulevat muistutukset auttavat tässä oivasti. Todella hyvin suunniteltu toiminto!
Spacetalk Adventurer -kellopuhelimen lataaminen on helppoa USB-C -latauspiuhan ja pienikokoisen lataustelakan avulla. Myös lapsi itse oppii käyttämään yksinkertaista latausasemaa.
Tyylikäs ja käytännöllinen ulkonäkö
Spacetalk Adventurer -kellopuhelimia on saatavilla neljässä kauniissa värissä, joista löytyy niin värikkäämpiä kuin neutraalimpiakin vaihtoehtoja. Panssarinäytöllä varustettu kello on muotoilultaan miellyttävän pyöreäkulmainen. Laitteen ranneke on mukavan pehmeää kumia ja se istuu lapsen ranteeseen hyvin, hiertämättä ja puristamatta.
Rannekkeen kiinnitys on pitävä ja vaatii hiukan näppäryyttä sekä voimaa, jotta rannekkeen saa riisuttua. Meidän eskarilainen ei saanut laitetta itse pois, minkä vanhempana näen ehdottomasti enemmän plussana kuin miinuksena. Kellopuhelin pysyy hyvin lapsen touhuissa mukana, eikä putoa vahingossa.
Kuten älykellot usein ovat, myös Spacetalk on kooltaan melko jykevä. Meidän pienikokoisen eskarilaisen ranteeseen kello oli suurehko, muttei onneksi liian. Rannekkeen säätömahdollisuudet ovat hyvät ja oikein riittävät hentoluisemmallekin lapselle.
Lisätietoja
Myyntipakkauksen mukana tulee Spacetalk Adventurer -kellopuhelin, laturi, USB-kaapeli, näytönsuojakalvo, pikaopas sekä Elisan Spacetalk-liittymän SIM-kortti. SIM-kortti on helppo aktivoida itse netin kautta ja on käyttövalmis heti. Liittymävaihtoehtoja on mukana tulevaan SIM-korttiin kaksi erilaista ja ne sisältävät kaiken tarvittavan. Spacetalk-kellopuhelimissa voi käyttää mitä tahansa liittymää, mutta Elisan liittymien kanssa vanhemman sovelluksen käyttö on ilmaista.
- Mitat: 47 x 45 x 16 mm
- 1,4" OLED-kosketusnäyttö, 360 x 320, gorilla glass-näyttölasi
- TPU-ranneke, rannekkeen ympärys 125-185 mm
- 3G / 4G, Bluetooth 4.2, GPS, sykemittari
- Sisäänrakennettu kaiutin ja mikrofoni
- IP67-luokitus (pölytiivis, kestää upotuksen veteen max 30min)
- Ulkoinen lataustelakka USB-C-tuella
- Hyvä akunkesto; n. 2 tuntia puheluita tai 36 tuntia valmiustilassa
Kaiken kaikkiaan meidän kokemuksemme mukaan Spacetalk Adventurer -kellopuhelin on tuonut vapautta ja mahdollisuuksia juuri niihin tilanteisiin, joissa sitä on kokeilevan ja omatoimisuutta harjoittelevan lapsen kanssa tarvittukin. Metsäleikit ja kyläilyt ovat onnistuneet hyvin kellopuhelimen tuoman turvan myötä, lähipiirin puhelut ovat olleet hyödyllisiä. Jokapäiväisessä käytössä kellopuhelin ei ole tarpeen eskari-ikäisen lapsen kanssa, mutta esimerkiksi yllä mainituissa tilanteissa on todella kätevä. Isommalla lapsella Spacetalk-kellopuhelin on omiaan esimerkiksi koulupäiviin.
Kellopuhelinta on testailtu ennen artikkelin kirjoittamista niin kotioloissa, kuin reissussakin, jossa tämän artikkelin kuvatkin otettiin.
Seuraa Mutsimediaa myös Facebookissa ja Instagramissa!
Teksti ja kuvat: Anni Virtanen