Artikkelin kuva
lapsen kanssa

Lasten helpompi hampaiden pesu – katso 5 vinkkiä!

Lasten hampaiden pesun kanssa tuskaillaan monessa perheessä. Lasta saa usein houkutella hammaspesulle pitkään ja hartaasti. Vihdoin kun kylpyhuoneeseen päästään illalla sekä aikuinen että lapsi ovat kiukkuisia ja väsyneitä. Kuulostaako tutulta?

Mutsimedia koosti muutamia hyviä vinkkejä helpottamaan joka aamu sekä ilta tapahtuvaa hampaidenpesurumbaa.

1. Musiikki rentouttaa

Musiikki rauhoittaa lasta ja saa huomion pois käsillä olevasta tehtävästä eli hampaiden pesusta. Valitkaa yhdessä joku lasta miellyttävä kappale hampaidenpesulauluksi ja kuunnelkaa se aina pesemisen yhteydessä. Voit myös kokeilla itse laulaa tai hyräillä pesun aikana tuttua kappaletta lapselle.

2. Lapsi harjaa aikuisen hampaat

Tehkää hammaspesu lapsen kanssa yhdessä molemmat samaan aikaan. Näytä lapselle mallia omalla harjaamisellasi ja anna hänen toistaa tekemäsi pesuliikkeet. Kokeile myös antaa lapsen harjata omat hampaasi ja harjaa sinä vastavuoroisesti hänen hampaansa.

3. Hampaidenpesuloru

Kokeilkaa keksiä lyhyt hampaidenpesuruno, jonka lausutte aina yhdessä ennen pesemistä. Jos oma runosuoni ei syki, voitte kokeilla seuraavia loruja.

Harjaa harjaa hampaat,
sitten lasket lampaat.
Peikkoja ei suussa,
eikä unipuussa.\

Harjaa hampaat,
huuhdo suu.
Hammaspeikko lannistuu.\


4. Valinnan varaa

Ostakaa yhdessä lapselle kolme eriväristä ja -kuvioista hammasharjaa, jotka hän itse saa valitsee kaupassa. Anna lapsen ottaa joka kerta pesulle mennessä juuri sillä kertaa mieluisin harja.

5. Sähköinen apuri

Monessa perheessä sähköhammasharjan hankkiminen on lopettanut hampaidenpesuhaasteet kuin seinään. Sähkön hurina harjassa on lapsen mielestä jännittävää ja tärinä kutittaa kivasti suuta. Ehdottomasti kokeilemisen arvoinen hankinta!

Teksti: Jenni Siikaniva