Artikkelin kuva
lapsen kanssa

Kuvat tyhjistä lastenrattaista leviävät netissä – koskettava näky kertoo äitien keskinäisestä solidaarisuudesta

Joka puolella maailmaa seurataan järkyttyneinä Ukrainan sodan tapahtumia ja ihmisten auttamishalu kotimaastaan pakenevia ukranalaisia kohtaan on voimakasta. Nyt netissä leviää valokuvaaja Francesco Malavoltan Puolan ja Ukrainan rajalta Przemysln juna-asemalta ottama valokuva, jossa on tyhjiä lastenrattaita ja -vaunuja odottamassa sotaa pakenevia lapsiperheitä.

Valokuvaaja kertoi Insider-medialle, että paikalliset puolalaiset äidit ja naisasiayhdistykset ovat vieneet rattaita ja vaunuja juna-asemalle pyrkimyksenään helpottaa perheellisten pakolaisten matkaa Puolassa.

– Olin vaikuttunut ennen tämän kuvan ottamista siitä, ettei lastenrattaiden ja -vaunujen lähellä ollut ketään, kun taas muutaman metrin päässä oli valtavasti ihmisiä. Näky oli surrealistinen. Mielessäni olivat sekä rattaiden ja vaunujen tuoneiden ihmisten solidaarisuus ja sotaa pakenevien äitien dramaattiset tarinat, Malavoltan kommentoi.

Monet ukranalaiset äidit ovat joutuneet jättämään lastenrattaat ja -vaunut kotiin nopeuttaakseen pakomatkaa, kun esimerkiksi junat ja bussit ovat olleet täynnä. Monet ovatkin kantaneet pieniä lapsia käsivarsillaan pois Ukrainasta.

Przemysln juna-asemalta ukranalaiset äidit siirtyvät lastensa kanssa kriisikeskukseen, jossa he voivat syödä, ladata puhelimiaan ja suunnitella seuraavaa siirtoaan. Liikkuminen seuraavaan paikkaan pienten lasten kanssa onkin monelle monin verroin helpompaa lastenrattaiden tai -vaunujen kanssa.Kuva tyhjistä lastenrattaista ja -vaunuista on koskettanut laajalti ihmisiä ehkä myös siitä syystä, että näky osoittaa äitien tukevan toisiaan hädän hetkellä.

Jos päivitys ei näy, pääset katsomaan sen tästä.

Myös amerikkalaisesta CBS Mornings -aamutelevisio-ohjelmasta tuttu toimittaja Tony Dokoupil on ikuistanut Puolan ja Ukrainan rajalle jätettyjä tyhjiä lastenrattaita ja -vaunuja. Katso hänen Instagram-päivityksensä alta.

Jos päivitys ei näy, pääset katsomaan sen tästä.


Seuraa Mutsimediaa myös Facebookissa ja Instagramissa!

Teksti: Anni Virtanen, kuvakaappaus: Instagram / Francesco Malavoltan