Artikkelin kuva
lapsen kanssa

Kivaa tekemistä kotona – Virpomiskortti

Monissa perheissä on tapana käydä palmusunnuntaisin virpomassa isovanhempien, sukulaisten ja naapureiden ovilla. Tänä vuonna moinen toiminta on kanssakäymisen välttämiseksi ankarasti kiellettyä, mutta virpomisen tuoma hyvä mieli olisi silti näinä aikoina paikallaan.

Virpomiskortti on kekseliäs ja kiva keino, jolla voit jakaa hyvää mieltä ja toivottaa mukavaa pääsiäisen aikaa ilman ihmiskontakteja. Saat korttien askartelusta myös mukavaa puuhaa lapsien kanssa kotoiluun. Kortti sopii mainiosti myös kauempana asuvien tuttavien ilahduttamiseen.

Kortit voi valmistaa juuri sinun kotoasi löytyvistä materiaaleista, eikä edes oikeiden pajunoksien käyttö ole välttämättä tarpeen. Varsinkin, jos joudut postittamaan kortit postilaatikkoon sujauttamisen sijaan, kannattaa ennemmin piirtää pajunkissat varsineen.

Aivan pienimmät lapset tarvitsevat kuumaliiman käyttöön apua, mutta muutoin kortin teko onnistuu lapseltakin. Pelkkien höyhenien liimaaminen onnistuu myös tavallisella askarteluliimalla, joka on pienille puuhastelijoille turvallisempi valinta. Muista, että hauskimmat muistot syntyvät, kun annat pikkutaitelijalle vapauden tehdä juuri niin kirjavia tai harvoja oksia kuin parhaalta tuntuu!


Virpomiskortin askarteluohjeet

Tarvikkeet:

Kartonkia
Höyheniä tai muita koristeita
Sakset
Kuumaliimapistooli ja –liimaa
Tussi
(Pieniksi pätkiksi leikattuja, oikeita pajunoksia)\


Tee näin:

Laita kuumaliimapistooli lämpiämään.

Leikkaa ja taittele kartongista sopivan kokoinen korttipohja. Muoto ja tyyli vapaa!


Sommittele pajunoksista leikatuista pätkistä minikokoinen oksa. Vaihtoehtoisesti pajunkissat voi myös piirtää tussilla.Kiinnitä oksanpätkät parilla kuumaliimapisaralla korttiin.Liimaa pienillä liimatäplillä höyhenet kiinni runkoon.Kirjoita korttiin virpomisloru.


Kortti kannattaa suojata kirjekuorella ja toimittaa vastaanottajalle melko pian, varsinkin oikeita pajunkissoja käytettäessä. Pajunkissat onneksi kestävät muutamankin päivän hyvin ilman vettä.


Vinkki! Ekstrahauska juttu lapsille on päästä postilaatikko-kierrokselle perinteisesti pääsiäisteemaan pukeutuen. Voit lisäksi sopia ennalta vastaanottajan kanssa postilaatikkoon jätetystä pääsiäismunasta tai muusta yllätyksestä pienelle virpojalle.

Teksti ja kuvat: Anni Virtanen