Artikkelin kuva
lapsen kanssa

Kivaa puuhaa leikki-ikäiselle kotona

Ulkona oleminen on usein leikki-ikäisen suosikkipuuhaa. Ulos meneminen ei kuitenkaan aina ole mahdollista, jos esimerkiksi ulkona myrskyää tai lapsi on kuumeessa. Mutsimedia listasi vinkkejä yhteisiin kotipuuhiin, joiden avulla päivä kuin päivä hujahtaa hetkessä.

Majan rakentaminen

Käyttäkää sohvatyynyjä ja muita kodista löytyviä pehmusteita sekä peittoja hyödyksi ja rakentakaa niistä maja. Ruokapöydän alle on helppo kasata suojaisa pesä, joka pehmustetaan tyynyillä ja seinät peitetään vilteillä. Kaapista löytyviä lakanoita voi myös hyvin käyttää apuna. Majassa on hauska lukea kirjaa tai leikkiä varjoleikkejä taskulampun kanssa.

Leipominen

Lapset ovat innoissaan, kun pääsevät osallistumaan arkisiin puuhiin yhdessä vanhempien kanssa. Kokeilkaa leipoa yhdessä jotain helppoa, kuten teeleipiä tai kaurakeksejä. Mitatkaa ainekset yhdessä ja anna lapsen sekoittaa ne kulhossa. Lapselle sopivaa puuhaa on myös esimerkiksi taikinakekojen lusikoiminen pellille.

Piknik lattialla

Jos lapsi on esimerkiksi sairaana, voi syöminen olla usein tavallista hankalampaa, kun ruoka ei tunnu maistuvan. Kokeilkaa siirtää syöminen piknikin tavoin lattialle. Levittäkää viltti lattian suojaksi ja kantakaa ruoat yhdessä sen päälle. Ottakaa tyynyt istuimiksi ja nauttikaa aamiainen tai lounas lattiapiknikillä.


Iltapäivädisko

Iltapäivädisko on Mutsimedian kotipuuhasuosikki. Kasaa Spotifyhin lista kappaleista, joista lapsesi tykkää. Siirtäkää yhdessä huonekaluja ja tehkää kotiin sopiva pieni tanssilattia, jossa mahdutte hyvin tanssimaan. Pistä Spotifysta suosikeista kasattu soittolista soimaan ja tanssikaa yhdessä musiikin tahdissa. Voitte yrittää myös keksiä helppoja yhteisiä koreografioita kappaleille.

Teksti: Jenni Siikaniva