Artikkelin kuva
lapsen kanssa

Kaipaatko lapsivapaata aikaa? Testasimme Pilkkeen lastenhoitoa, lue kokemukset!

Artikkeli on tehty yhteistyössä Pilke lastenhoidon kanssa.

Allekirjoittaneella on hieman alle kolmevuotias, aktiivinen tyttö, joka on aina rakastanut päiväkodissa olemista. Vieraat hoitajat eivät ole uusi asia, sillä päivähoidossa väki välillä vaihtuu. Saimme mahdollisuuden kokeilla Pilke Lastenhoidon palvelua, ja olimme nopeasti valmiita ryhtymään tuumasta toimeen!

Jätin Pilkkeelle soittopyynnön, ja heiltä päin soitettiin minulle ja varmistettiin osoite sekä ajanjakso, jolloin lastenhoitaja tulee paikan päälle. He kyselivät toiveita lapsen kanssa puuhasteluun sekä mahdolliset allergiat tai muut huomioon otettavat asiat.

Saimme viettää miehen kanssa harvinaista aikaa kaksin, kun Pilkkeeltä luvattiin lähettää meille kokenut ja osaava hoitaja, joka ottaa meidän pikkumimmin neljäksi tunniksi hoteisiinsa.

Meillä ei ole koskaan ollut vierasta hoitajaa kotona, mutta hyvin sitä uskalsi oman silmäteränsä osaavan hoitajan seuraan jättää.


Kokemuksia Pilke Lastenhoidosta

Pilkkeeltä ilmestyi lauantaina aamukymmeneltä kotiovellemme reipas “täti” nimeltä Enna, joka vaikutti heti siltä, että homma on hanskassa (tädeiksi me pikkulasten äidit nimitetään suvereenisti kaikkia yli 16-vuotiaita).

Iloinen yllätys oli, että ohjelmanumeroksi Enna oli suunnitellut piparinpaistoa ja toi mukanaan omat muotit sekä piparitaikinan tykötarpeineen.

Pilke Lastenhoidon Enna järjesti hauskaa joulupuuhaa kaksivuotiaalle.Meidän lapsonen tapansa mukaan hieman arasteli uutta tuttavuutta. Mutta kuten ennalta veikkasinkin, kun hän lopulta suunsa rohkenee avata, ei sitä saa suljettua enää lainkaan.

Kun palasimme miehen kanssa kotiin vajaan neljän tunnin päästä, oli mimmi tyytyväisenä unilla. Tämä oli positiivinen yllätys, sillä päiväunet ovat viime aikoina olleet katoava luonnonvara. Päivä oli mennyt ilmeisen putkeen ja meitä odotti ihanat, vastapaistetut ja hienosti koristellut joulupiparit.

Vilpitön palaute tytöltämme oli, että “täti oli kiva”! Muksu oli myös äärimmäisen ylpeä leipomistaan pipareista ja tarjoili niitä polleana meille vanhemmille.


Mitään isompia haasteita ei päivän aikana ilmaantunut, ja kevein mielin me vanhemmat matkaan lähdimmekin. Ja mitä me sitten omalla ajallamme teimme?

Koska marraskuinen sää näytti parastaan, kävimme Nuuksiossa patikoimassa ja Mäkkärissä syömässä. Ael. – eli ajanlaskuna ennen lapsia – meillä oli tapana käydä pitkillä kävelylenkeillä metsässä ja tämä harrastus on sattuneesta syystä ollut tauolla.

Nuuksiossa patikoimassa.

En suosittele kärrylenkkiä Nuuksioon, tai kannattaa ainakin tarkistaa, että reitti on varmuudella siihen hommaan tarkoitettu. Meillä jäi joskus tarkistamatta, mutta se on ihan toinen tarinansa.

Miten lastenhoitopalvelu toimii?

Pilkkeen Lastenhoidon palvelut ovat käytettävissä 24/7, ja nopeimmillaan hoitajan saa paikalle puolessa tunnissa. Lastenhoitajan saa tilattua soittamalla tai jättämällä yhteydenottopyynnön.

Palvelualueena on pääkaupunkiseutu (Helsinki, Espoo, Vantaa ja Kauniainen, Kirkkonummi, Tuusula ja muut Uudenmaan kunnat), sekä Tampere ja muu Pirkanmaa, Turku, Oulu ja Kuopio lähialueineen.

Olipa kyseessä työmatka, etätyöpäivä, arjen aikatauluhaasteet, lapsen sairastuminen, juhlat tai vanhempien kahdenkeskinen aika, Pilke Lastenhoidon lastenhoitaja huolehtii jälkikasvusta sillä välin.

Joululahjojen ostaminen on juuri nyt ajankohtaista, ja monet pienten lasten vanhemmat tietävät, miten ”rentouttava” shoppailureissu vaikkapa nyt hyperaktiivisen kaksivuotiaan – saati useamman – kanssa voi olla. Mustekalan tunkeminen verkkokassiin lienee aika lähellä tunnetta, mikä saattaa jossain vaiheessa syntyä.

Monia voi ilahduttaa, että Pilke Lastenhoidon palvelut ovat myös kotitalousvähennyskelpoisia.

Aineettomat lahjat ovat kovaa huutoa ja mahdollisuus lastenhoitoapuun on mainio lahjaidea. Pääset tilaamaan Pilke Lastenhoidon lahjakortin täältä!


Seuraa Mutsimediaa myös Facebookissa ja Instagramissa!

Teksti ja kuvat: Suvi Honkanen