Artikkelin kuva
lapsen kanssa

Hoivanet auttaa lapsiperheen arjessa

Artikkeli on tehty yhteistyössä Hoivanetin kanssa.

Arki lapsiperheessä on usein täynnä vauhtia ja yllättäviä tilanteita. Sukulaiset saattavat asua satojen kilometrien päässä, eikä samassa elämäntilanteessa olevilta ystäväperheiltä välttämättä riitä apukäsiä juuri silloin kun olisi tarvetta. Hoivanet mahdollistaa alansa ainoana palveluntarjoajana netin kautta tilattavaa lapsenhoitoapua ympäri vuorokauden, sillä heidän missionaan on tehdä perheesi elämästä helpompaa. Hoivanetin mielestään jokainen perhe ansaitsee ”ylimääräisen perheenjäsenen”, jonka puoleen voi kääntyä mihin aikaan vuorokaudesta tahansa.

Luotettava lastenhoitaja helpottaa arkeasi

Hoivanet tarjoaa monipuolisia ratkaisuja helpottamaan lapsiperheiden arkea elämän eri tilanteissa. Hoitajat tulevat sinne, missä heitä tarvitaan ja voit tilata hoitajan joko satunnaiseen tarpeeseen tai sopia toistuvasta hoidosta. Tilapäisen lastenhoidon tarve voi tulla nopeallakin aikataululla esimerkiksi vanhempien vapaaillan, harrastuksen tai tärkeän työtehtävän vuoksi. Hoivanetiltä voit tilata hoitajan myös juhliin viihdyttämään pienimpiä vieraita tai vaikkapa suoraan hotelliin mahdollistamaan vanhemmille kahdenkeskistä aikaa myös lomalla.

VINKKI: Jaa palvelu yhdessä lähellä asuvan ystäväperheen kanssa, jolloin jaatte myös lasten hoitamisesta aiheutuvat kulut.

Hoivanetin lastenhoidon periaatteita ovat jokaisen ainutlaatuinen kohtaaminen ja lapsen osallistaminen.

Sairaan lapsen hoito

Ympäri vuorokauden päivystävät hoitajat pelastavat kiireisen viikon lapsen sairastuessa ja tulevat kotiisi hoitamaan sairastunutta tai vielä toipumassa olevaa lasta. Tällöin pystyt itse keskittymään työhösi, kun hoitaja ottaa vastuun lapsesta. Hoivanetin hoitajat ovat koulutettu hoitamaan huomaavaisesti sairastavaa lasta. Huomioithan kuitenkin, että lastehoitopalvelua ei voi käyttää, mikäli perheessä on tarttuvia virustauteja kuten noro-virus, adeno-virus, rota-virus tai salmonella.

VINKKI: Jos sairastavan lapsen kotiin jättäminen tuntuu ikävältä, voit jäädä tekemään etätöitä ja kutsua hoitajan avuksesi hoitamaan lastasi.

Saat Hoivanetiltä apua, kun lapsi sairastaa.

Ammattitaitoiset hoitajat

Hoivanetin hoitajat ovat luotettavia sosiaali-, terveys- tai kasvatusalan ammattilaisia, jotka saavat asianmukaisen perehdytyksen työtehtäviinsä. Hoitajia yhdistää samanlaiset arvot lastenhoitotyössä; perheet ja lapset huomioidaan ainutlaatuisina ”kodissa kodin tavalla”. Kaikki hoitajat ovat käyneet läpi kolmivaiheisen rekrytointiprosessin, jossa tarkistetaan jokaisen referenssit ja rikosrekisteriote. Hoitajia sitoo myös vaitiolovelvollisuus.

VINKKI: Jos lapsesi viihtyy erityisen hyvin jonkun tietyn lastenhoitajan kanssa, kannattaa nimi pistää muistiin ja pyrkiä käyttämään samaa hoitajaa jatkossakin aina kun mahdollista.


Näin käytät Hoivanet-palvelua

Hoivanetiltä voit saada lastenhoitoapua jopa tunnissa.

  1. Rekisteröidy osoitteessa www.hoivanet.fi ja kirjaudu omalle tilillesi. Tarkista, että ilmoitat tietosi oikein. Kirjautumalla omalle tilillesi, pääset tutustumaan hoitajiin.

  2. Valitse hoitoaika- ja paikka. Täytä varausjärjestelmään minkälaista apua olet vailla, lasten lukumäärä, postinumero sekä ajankohta.

  3. Valitse sopiva hoitaja. Voit rajata hakutuloksia esimerkiksi kielitaidon tai lastenhoitokokemuksen perusteella. Varausjärjestelmä listaa kaikki vapaana tai mahdollisesti vapaana olevat hoitajat hakukriteereittesi mukaisesti. Näet hoitajista kuvan sekä esittelytekstin, jossa hoitaja kertoo itsestään. Klikkaamalla hoitajan profiilin auki näet myös värikoodein selkeytetyn kalenterin, jossa vapaat ajat näkyvät vihreällä, mahdollisesti vapaat ajat keltaisella ja varatut ajat punaisella.

  4. Täydennä tietosi ja tee varaus. Kun olet löytänyt teille sopivan hoitajan, tarkista, että varauksen tiedot ovat oikein. Lisäksi voit antaa esitietoja hoitajalle tilanteestanne ja mainita esimerkiksi lapsen iän, ovikoodin ja mahdolliset lemmikkieläimet. Jos varasit ajan hoitajalle, joka oli kyseisenä ajankohtana vapaana, varauksesi vahvistuu välittömästi, saat sähköpostiisi vahvistuksen ja voit odottaa hoitajalta puhelua. Jos taas varasit ajan hoitajalle, joka oli ilmoittanut olevansa mahdollisesti vapaa, hoitaja ottaa sinuun yhteyttä tunnin kuluessa työvuoron sopiessa hänelle. Jos valitsemasi ajankohta ei sovi hoitajalle, saat tästä tekstiviestin tunnin sisällä.

Teksti ja kuvat: Titta Laurinen