Artikkelin kuva
lapsen kanssa

Helppo äitienpäivän askartelu – katso ohjeet

Ehkä vielä pohdit, mitä ihanaa sitä askartelisi lasten kanssa äitienpäivälahjaksi vaikkapa isoäidille? Tässä helppo ja nopea ohje supersuloiseen äitienpäivän askarteluun: siementyynyt.

Tarvitset vain kananmunakennon, vettä ja nopeasti itäviä siemeniä; kesäkukkia tai vaikkapa yrttejä. Kokonaisesta 10 munan kennosta tuli yhteensä 10 siementyynyä, jos tarvitset vähemmän, käytä esimerkiksi vain kennon kansi. Kaikki muovikääreet kannattaa irrottaa.

Vinkki! Pahvimassaa voit myös värjätä esimerkiksi marjoilla, elintarvikevärillä tai silkkipaperilla. Voit myös käyttää munakennojen sijaan sanomalehtipaperia, vanhaa vappuserpentiiniä tai muuta hyvin pehmenevää materiaalia.


Äitienpäivän askartelu – ohje siementyynyihin

Loihdi ihastuttavat siementyynyt näillä helpoilla ohjeilla.

Tarvitset:

Kananmunakennon
Vettä
Siemeniä
Sauvasekoittimen
Piparkakkumuotin

  1. Revi yhdessä lapsen kanssa munakenno pieneksi silpuksi ja laittakaa silppu astiaan. Täytä astia vedellä niin, että silppu peittyy.
  2. Anna pahvisilpun liota muutama tunti (2-3) tai yön yli.
  3. Kun pahvi on pehmentynyt, kaada ylimääräinen vesi pois.
  4. Muussaa sauvasekoittimella seos tasaiseksi. Jos vettä on liikaa, kaada sitä pois tai jos seos tuntuu liian kuivalta, lisää vettä hiukan.
  5. Laita piparkakkumuotti esimerkiksi leivinpaperin päälle ja täytä massalla. Anna lapsen tasoittaa sormin massa tasaiseksi. Tehkää niin monta tyynyä, kuin tarvitsette ja/tai massasta riittää.
  6. Ripotelkaa tyynyjen päälle siemeniä. Voit halutessasi sekoittaa siemenet jo suoraan massan sekaan.
  7. Anna kuivua. Jottei siemenet lähtisi itämään liian nopeasti, tyynyt täytyy saada kuivaksi mahdollisimman nopeaan. Taputtele talouspaperilla liiat vedet ja kuivaa halutessasi hiustenkuivaajalla varovasti. Voit myös kokeilla esimerkiksi kuivauskaappia tai uunia hyvin matalalla lämmöllä. Muista kuitenkin varoa liian kuumaa lämpötilaa, etteivät siemenet vaurioidu.
Pakkaa lahja kauniiseen pakettiin ja kirjoita mukaan kortti, jossa hoito-ohjeet. Hauska idea on esimerkiksi runoilla jotain seuraavanlaista:

Äiti/mummu/mummo mun, oot täyttä kultaa,
laita tämä sydän/kukka/muotti multaan.
Hoida sitä niin kuin lasta,
juttele ja multaa kasta.
Odota vaan hetken aikaa,
ja kohta saat sä nähdä taikaa.
Ei mene aika työsi hukkaan,
kun rakkauteni puhkeaa kukkaan.\

Ja näin äitienpäivän askartelu on valmis ilahduttamaan lahjan saajaa!


Runo ja idea bongattu Facebookin Lasten kanssa askartelevien ideapankki -ryhmästä.

Seuraa Mutsimediaa myös Facebookissa ja Instagramissa!

Teksti ja kuvat: Anni Virtanen