Artikkelin kuva
lapsen kanssa

Etsitkö muskaria Helsingistä, Espoosta tai Vantaalta? Kokemuksia Jamkids musiikkikoulusta

Kaupallinen yhteistyö: Jamkids musiikkikoulu. Jamkids järjestää muskareita Helsingin, Espoon ja Vantaan lisäksi myös Lohjalla ja Kirkkonummella.


Monella vanhemmalla tulee ennen pitkään eteen hetki, kun on aika valita lapsille harrastuksia. Viisivuotiaan pojan äitinä olen huomannut, että lapsemme kaipaa jo monipuolista ja aktiivista ohjelmaa arjessaan – tietysti perheen rauhallisen yhdessäolon lisäksi.

Koemme, että kaksi harrastusta on esikoisellemme juuri sopivasti: hän käy kerran viikossa bändimuskarissa ja jalkapalloharjoituksissa. Syksyllä poikamme isoäiti kysyi, kummasta harrastuksesta tämä pitää enemmän ja lapsen vastaus kuului, että muskarista. Kerron tässä kirjoituksessa meidän perheemme näkökulmasta, millainen harrastus lapselle Jamkids-muskari Helsingissä oikein on.

Iloinen muskari Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla

Sijainti vaikuttaa usein merkittävästi lasten harrastusten valintaan. Meiltä hurauttaa bussilla alle kymmenessä minuutissa Käpylän peruskouluun, jossa muskaritunnit pidetään. Päiväkotipäivän jälkeen lapsemme tuskin jaksaisi matkata kovin kauas harrastusta varten. Suosittelen ehdottomasti tutustumaan Jamkids-muskareihin, jos etsit lapselle muskaria Helsingistä, Vantaalta, Espoosta, Kirkkonummelta tai Lohjalta.


Minua yllätti, miten monipuolisesti erilaisia muskareita on olemassa. Lapsemme käy bändimuskarissa, mutta Jamkids järjestää myös vauva- ja taaperomuskareita, sisarusmuskareita ja jumppamuskareita. Kattava muskaritarjonta kannattaa pitää mielessä, kun valitsee lapsille harrastuksia. Aiemmin ajattelin, että kaikki muskarit olisivat kutakuinkin samanlaisia – nyt tiedän kuitenkin olevani ilokseni väärässä.

Lasten harrastukset muskareissa tuovat iloa ja mukavaa aktiviteettia myös arki-iltoihin.

Erityisen ihastunut olen ollut siihen, miten tärkeä rooli tarinallisuudella on muskarissa. Jamkids musiikkikoululla on omat valloittavat kuvitukset ja hahmot, jotka kulkevat tiiviinä osana tuntien sisältöjä. Hahmot ovat selvästi jääneet myös lapsemme mieleen ja kerran hän esimerkiksi alkoi jutella rokkikarhusta kesken kylpyhetken. Pian minulle selvisi, että kyse on muskarista tutusta rokkikarhu Mikki Jaggerista. Musiikkimetsään ilmestyviä hahmoja on muitakin, joista mainittakoon esimerkiksi HipHoppiainen, Boa ja Rumpali Pupujussi. Tarinallisuuden hyödyntäminen hienosti onkin mielestäni ainutlaatuisen hyvä puoli Jamkids-muskareissa.

Tunneilta saa myös mukavia ja sopivan helppoja kotitehtäviä, joiden avulla muskarissa käsiteltyjä asioita palautetaan mieleen. Muskarivihkon tehtävät eivät kuitenkaan ole aikaavieviä ja tunnille voi aina tulla hyvin mielin, vaikka tehtäviä ei olisi tehnyt. Tehtävien kertaus iloisessa ilmapiirissä on myös osa tuntien sisältöä, ja erityisesti vihkoon liimattavat tarrat ovat ilahduttaneet lastani.

Lapset pääsevät valitsemaan mieleisiään soittimia ämpäristä. Jamkids järjestää muskareita Helsingissä, Espoossa, Vantaalla, Kirkkonummella ja Lohjalla.

Monia vanhempia voi kiinnostaa lasten harrastuksia valitessa, millaisia ovat harrastusta ohjaavat aikuiset. Jamkids musiikkikoulun opettajat ovat alansa ammattilaisia ja heidän vahvaan osaamiseensa ja hyvään yhteishenkeensä pääsee kurkistamaan esimerkiksi myös maksuttoman Jamkids Musiikkimaailma -sovelluksen kautta. Mobiilimuskari innostaa tietenkin erityisesti myös perheen pienimpiä.

Olen päässyt seuraamaan kahdesti musiikkipedagogi Laura Ilasen vetämiä muskaritunteja Helsingissä ja huomasin heti, että hän on paitsi huippuammattilainen työssään, niin myös lempeällä tavalla jämpti vauhdikkaiden leikki-ikäisten lasten kanssa. Voin luottaa täysin, että tunneilla edetään suunnitelmien mukaan ja sisällöt ovat erittäin laadukkaita ja innostavia.

Muskarivihkot kaivettiin esiin bändimuskarissa Helsingissä.

Muskariopettaja jakaa tarroja, jotka saa liimata omaan vihkoon.


Innostus musisointiin näkyy monin tavoin

En osannut etukäteen odottaa, miten paljon lapsemme innostuisi musisoinnista myös muskarituntien ulkopuolella. Harrastuksen myötä musiikista on tullut hänelle tärkeä ilmaisukeino arjessa ja hän lauleskelee ajatuksiaan ja tuntemuksiaan ääneen usein pilke silmäkulmassaan.

Innostus musiikkiin heijastuu myös leikkeihin: jo loppukesästä lapsemme esimerkiksi leikki orkesteria siirtolapuutarhapalstallamme mökkinaapurin lapsen kanssa ja ulkoillessa hän usein testailee, millaisia soittimia ja ääniä ympäristön tarjoamista virikkeistä syntyykään. Hän on soittanut kepeillä puun runkoja ja pysähtynyt kahisuttamaan puiden lehtiä. Koen, että lapsemme harrastus on vahvistanut hänen luovuuttaan ja tuonut uudenlaista iloa arkeemme.

Musiikki vie mukanaan. Lapsille harrastuksia valitessa kannattaa tutustua myös Jamkids-muskareihin.

Parasta muskarissa on lapsemme mielestä soittaminen. Syksyn aikana bändiläiset ovat päässeet kokeilemaan monia oikeita soittimia, muun muassa kitaraa, ukulelea, pianoa, sähkörumpuja, sähköbassoa, marakasseja ja kapuloita. Myös oikeat mikrofonit ovat olleet lasten käytössä. Soittamisen lisäksi tunneilla myös kuunnellaan monipuolisesti erilaista musiikkia yhteisten leikkien lomassa.

On mukavaa, kun lasten harrastukset tuovat joskus myös koko perheen yhteisiä elämyksiä mukanaan. Syyskausi huipentuu joulukuussa järjestettävään konserttiin, jossa on luvassa muun muassa soittamista, laulamista, leikkiä ja liikkumista muskarisyksyltä tuttujen laulujen tahtiin. Voi olla, että silloin tunteet nousevat pintaan meissä vanhemmissakin.

Jos etsit muskaria Helsingistä, Espoosta, Vantaalta, Kirkkonummelta tai Lohjalta, kannattaa lukea lisää Jamkidsin nettisivuilta ja tutustua ammattitaitoisiin opettajiin ja iloiseen menoon myös Jamkids Musiikkimaailma -sovelluksen kautta.


Seuraa Mutsimediaa myös Facebookissa ja Instagramissa!

Teksti ja kuvat: Senni Loikala