Artikkelin kuva
lapsen kanssa

Chrome-selaimeen on piilotettu dinosauruspeli – hauska ensivideopeli lapselle!

Kaikki eivät tiedä, että Chrome-selaimeen on piilotettu viihdyttävä dinosauruspeli. En ollut ikinä kuullut pelistä, ennen kuin lapseni löysi sen vahingossa.

Teen joskus viikonloppuisin läppärilläni koulutöitä sillä välin, kun lapseni nukkuu päiväunia. Kun hän herää, annan lasillisen maitoa ja menemme yhdessä sohvalle istuskelemaan.

Näin tapahtui myös viime viikonloppuna. Lapseni herättyä jätin kannettavan tietokoneeni auki keittiönpöydälle, ja jonkin ajan kuluttua olimmekin keittiössä aikeissa syödä välipalaa.

Jaan nettiyhteyden koneeseeni puhelimestani, mutta yhteys oli katkennut. Chrome-selaimen ruudulla luki ”Ei internet-yhteyttä” ja tekstin vieressä oli pieni dinosauruksen kuva, joka kiinnitti lapseni huomion.

Lapseni painoi summanmutikassa space-näppäintä, ja yllätykseksi ruudulla oleva dinosaurus lähti juoksemaan! Olimme löytäneet sattumalta selaimeen piilotetun dinosauruspelin.

Kun lapsi painoi näppäintä uudelleen, dino hypähti ilmaan ja laskeutui alas. Pian juokseva muinaisolento törmäsi kaktukseen ja kuoli – mutta lähti uudestaan pinkomaan eteenpäin space-näppäintä painamalla.


Dinosauruspelissä ideana on, että T-Rexin tulisi hypätä esteiden yli. Pelin vaativuustaso kiihtyy dinon juostessa ja hypätessä kaktusten yli. Eteen ilmaantuu myös lentoliskoja, ja muuttuupa ympäristö säkkipimeäksi pelin edetessä.

Dinon saa hyppäämään space-näppäimen lisäksi myös hiirtä painamalla. Puhelimella otus lähtee liikkeelle ja pomppaa ilmaan painamalla sitä. Dinosauruspeli toimii ilman nettiyhteyttä.

Pelasimme peliä kymmenisen minuuttia innostuneina yllättävästä löydöksestämme. On muuten hauska ja sopivan helppo ensivideopeli pienelle lapselle!

Näin dinosauruspeli toimii nettiyhteyden kanssa

Lapseni käytyä päivän päätteeksi yöpuulle tulin googlailleeksi, onko tämä koko maailman tuntema peli, joka oli jäänyt minulta pimentoon tähän ikään asti.

Pelistä oli uutisoitu joissain suomalaismedioissa useita vuosia sitten, mutta jutut olivat menneet minulta ohi. Minulle selvisi lisäksi, että dinopeliä voi pelata Chrome-selaimella myös nettiyhteyden kanssa kirjoittamalla osoitekenttään: chrome://dino.

Eipä avopuolisonikaan tiennyt tästä pelistä, ja hänen nukahdettuaan löysin itseni yömyöhään pelaamasta tätä ihanan yksinkertaista hyppypeliä!

Voi olla, että dinosauruspeli jää myös lapsen mieleen ja nettiyhteytemme joskus salaperäisesti ”katkeilee.”


Seuraa Mutsimediaa myös Facebookissa ja Instagramissa!

Teksti: Senni Loikala, kuva: Shutterstock