Artikkelin kuva
lapsen kanssa

Äiti sai raivoavan 5-vuotiaan rauhoittumaan hetkessä – katso hitiksi noussut liikuttava video

Jokainen lapsi kohtaa arjessa pettymyksiä, jotka aiheuttavat suuria tunteita. Pettymys voi purkautua itkuna, raivona tai muulla tavalla, joka vaatii aikuisen reagointia. Vanhemman on hyvä pyrkiä auttamaan lasta kohtaamaan ikävät tunteensa ja pääsemään niistä yli, vaikka se on joskus helpommin sanottu kuin tehty.

Netissä leviää video eräästä äidistä, jonka lempeys ja empatia viisivuotiaan lapsensa rauhoittamisessa on tehnyt vaikutuksen lukuisiin ihmisiin. Destiny Bennett, 29, istuu polvillaan lapsensa edessä niin, että hän on samalla tasolla lapsen kanssa. Bennettin myötätuntoinen suhtautuminen ja rauhallinen puhe toimivat, ja lapsi päästää irti vaikeasta tilanteesta ja saa paremman mielen.

”En voi uskoa, että sain tämän videolle. 5-vuotias lapseni kamppailee suurten tunteiden ja niiden säätelemisen kanssa. Tänä aamuna hän oli todella vihainen ja se vaikutti myös minuun, joten päätin että lähdemme kävelylle. Ovikameramme tallensi vuorovaikutuksen välillämme”, Bennett kirjoittaa vapaasti suomennettuna TikTok-julkaisussaan.


Miten äiti sitten sai lapsensa vihan sammutettua? Bennett kertoi lapselleen rakastavansa häntä valtavasti ja haluavansa, että tälle tulisi parempi mieli. Hän painotti, että vihan tunteminen on sallittua, mutta jossain vaiheessa pitää päästää irti. Myös siinä tapauksessa, vaikka ei saisi haluamiaan asioita.

”Meidän pitää löytää jokin toinen keino, jolla saamme paremman mielen. Haluan, että rakastat itseäsi, eikö vain?”, Bennett sanoo lapselleen.

Katso alta video, johon on saanut yli miljoona reaktiota TikTokissa.

Jos video ei näy, pääset katsomaan sen tästä.

Destiny Bennettin julkaisema video käynnisti myös vilkkaan keskustelun sosiaalisessa mediassa. Lukuisat ihmiset ovat ilmaisseet, että äidin tapa kohdata lapsensa vihan tunteet kosketti heitä. Monet kertoivat myös olevansa varmoja, että tällaiset vanhemman ja lapsen kohtaamiset ovat hyödyksi lapsen tunne-elämän kehitykselle.

”Tämä sukupolvi tulee kasvattamaan tunnetaidoiltaan vahvoja ihmisiä ja rakastan sitä”, kirjoittaa eräs videon nähnyt ihminen ja toinen jatkaa näin:

”Tämä on hienoa ja minua itkettää. Niin moniin meistä on jäänyt haavoja siitä, ettei meille puhuttu tällä tavalla.”


Seuraa Mutsimediaa myös Facebookissa ja Instagramissa!

Teksti: Senni Loikala, kuvakaappaus: TikTok