Artikkelin kuva
lapsen kanssa

Äiti muisti lapsensa syntymäpäivän väärin vuosien ajan – videolla jo lähes 4 miljoonaa katselukertaa

Kaikki vanhemmat tietävät, että joskus muisti pettää työntäyteisessä ruuhkavuosiarjessa. Neljän lapsen äiti Emily Vondrachek julkaisi hiljattain TikTok-kanavallaan videon omasta unohduksestaan: hän kertoo muistaneensa kolmivuotiaan lapsensa Henryn syntymäpäivän väärin ja juhlistaneensa niitä vääränä päivänä kahden vuoden ajan.

Äiti kertoo viraaliksi nousseella videolla, miten tilanne selvisi hänelle. Hän kävi hiljattain Henryn kanssa lastenlääkärillä ja pian vakuutusyhtiö otti häneen yhteyttä. Vondrachek kertoo lääkärikäynnin kulujen korvaamisessa olleen haasteita, sillä vakuutusyhtiön ja lääkäriaseman tiedot Henryn syntymäpäivästä poikkesivat toisistaan.

Vakuutusyhtiön tietojen mukaan lapsi oli syntynyt 25. helmikuuta, mikä sai äidin hämmentyneeksi: hän oli varma, että Henry oli syntynyt päivää myöhemmin. Äiti oli ilmoittanut lääkäriasemalle Henryn syntymäpäiväksi 26. helmikuuta.


Vanhat Facebook-päivitykset paljastivat erehdyksen

Äiti sanoo selanneensa vanhoja Facebook-päivityksiään läpi ja löytäneensä vuosien takaa päivityksen, jossa hän kertoi Henryn syntymästä 25. helmikuuta. Hän myös näki kahtena vuonna 26. helmikuuta tekemänsä päivitykset, joissa hän kertoi Henryn juhlineen syntymäpäiviään.

Näin ollen Vondrachekin mukaan hän luuli pitkään, että hänen lapsensa oli syntynyt päivää myöhemmin kuin todellisuudessa oli. Hän uskoo sekoittaneensa päivämäärät ehkä siksi, että laskettu aika oli 26. helmikuuta.

Äiti kertoo kokeneensa tunnon tuskia tapahtuneen takia erityisesti siksi, että hänen pyrkimyksenään on kohdella kaikkia lapsiaan tasapuolisesti. Tarina on kuitenkin herättänyt myötätuntoa ihmisissä ja saanut monet muutkin vanhemmat kertomaan, millaisia asioita he ovat unohtaneet kiireisessä arjessa. Videota on katsottu jo lähemmäs neljä miljoonaa kertaa TikTokissa. Katso alta video, jossa äiti kertoo tapahtuneesta.

Jos video ei näy, pääset katsomaan sen tästä


Seuraa Mutsimediaa myös Facebookissa ja Instagramissa!

Teksti: Senni Loikala, kuvakaappaus: TikTok