Artikkelin kuva
lapsen kanssa

150-senttisen äidin raskausvatsaa kommentoitiin jatkuvasti – julkaisi hitiksi nousseen videon: ‘‘Siellä on yksi vauva’’

Raskaus tuo aina mukanaan suuria muutoksia naisen kehoon, mikä on enemmän kuin luonnollista – kasvaahan kohdussa oikea ihminen. Muutosten näkyminen ulospäin on kuitenkin yksilöllistä ja riippuu useista eri tekijöistä. Siinä, missä yhdellä vauvavatsa pyöristyy näkyvästi jo varhain, voi toisella olla juuri ja juuri havaittava vauvakumpu vielä loppupuolella raskautta.

Odottavan äidin vauvavatsan kokoa ei aina välttämättä ole järkevää kommentoida. Tämän puolesta puhuu myös TikTok-palvelussa @brookesobasic-käyttäjänimellä esiintyvän äidin hiljattain viraaliksi noussut video, jossa hän kertoo monien olettavan, että hän odottaa useampaa lasta. Tosiasiassa vatsassa kuitenkin kasvoi yksi pienokainen, joka sittemmin on jo syntynyt.

Hittivideolla äiti esittelee kaunista vauvavatsaansa ja hän tuo esille tekstityksessä, että hänen pituutensa on yhteydessä sen kokoon. ”Olen noin 150-senttinen ja lyhyt ylävartaloltani. Niinpä vauva kasvaa selvästi eteenpäin”, hän kirjoittaa.

Äidin mukaan hänen vauvavatsansa herätti huomiota. ”Ihmiset tuijottavat ja kommentoivat vatsaani koko ajan, mutta se ei häiritse minua”, hän kirjoittaa ja painottaa, että raskaana olevia naisia ei ole tehty samasta muotista.


Videota on katsottu jo yli 69 000 kertaa TikTokissa. Se on herättänyt vilkasta keskustelua siitä, miten raskaana olevien naisten pyöristyvään vauvavatsaan tulisi reagoida – tai jättää reagoimatta.

Katso video alta.

Jos video ei näy, pääset katsomaan sen tästä.


Seuraa Mutsimediaa myös Facebookissa ja Instagramissa!

Teksti: Senni Loikala, kuvakaappaus: TikTok / @brookesobasic